skip to Main Content
Doe-het-zelf winkels Brico Dépôt sluiten in Spanje
Kingfisher.com

Doe-het-zelf winkels Brico Dépôt sluiten in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Woensdag heeft de Britse eigenaar van de doe-het-zelf winkels Brico Dépôt aangegeven dat ze 31 winkels op het Iberische schiereiland gaan sluiten. Het gaat om 27 winkels in Spanje en 4 winkels in Portugal die net zoals de winkels in Rusland gesloten gaan worden. Hierdoor verliezen zo’n 1.700 mensen in Spanje en Portugal hun baan.

Het Britse Kingfisher heeft aangekondigd dat ze vastberaden zijn om als groep te groeien maar daarvoor moeten wel de winkels in landen waar ze het niet zo goed doen sluiten. Het gaat in dit geval om de bouwmarkten van Brico Dépôt waarvan er in Spanje 27 te vinden zijn.

Brico Dépôt is sinds 2003 aanwezig in Spanje waar de keten onder andere concurrentie heeft van andere doe-het-zelf ketens zoals het Franse Leroy Merlin of het Duitse Bauhaus.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Overzicht van bouwmarkten in Spanje[/su_note]

De Brico Dépôt wordt in Spanje een beetje gezien als de low-cost bouwmarkt met veel goedkope aanbiedingen die vaak voor bepaalde tijd in de verkoop worden gedaan met vaak een beperkt aantal artikelen.

Er zijn in Spanje 27 bouwmarkten te vinden in onder andere Andalusië (5), Catalonië (4), Madrid (4), Valencia (4), Balearen (1), Galicië (2) en in diverse andere plaatsen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. Ik vind Leroy Merlin een erg prettige winkel. Bauhaus volgt op een goeie 2e plek maar ik bestel bij voorkeur mijn materialen lokaal. Integratie en service spelen daar voor mij een belangrijke rol. Ik wil zo min mogelijk bijdragen aan de ondergang van kleinere en hardwerkende ondernemers ten voordelen van grote anonieme investeringsclubs.

 2. Brico Depôt is niet de meest gezellige bouwmarkt om te shoppen, dat doen Leroy en Bauhaus beter, ze hebben een uitgebreider sortiment.
  In mijn kring zijn de Spanjaarden geen vaardige doe-het-zelvers, misschien omdat de grote meerderheid in de stad woont en men schakelt vaak klusjesmannen, vaklui of een handige knutsel-neef in om in hun woning iets te repareren, als het kan zonder faktuur.
  Bovendien overleven de duizenden ijzerwaren-winkels nog steeds en kan je veelal “om de hoek” je hamertje-klop kopen.
  Ook de klusjesmannen kopen daar, ze krijgen vermoedelijk een hogere korting dan bij de bouwmarkten.
  Het zal mij benieuwen of dan toch misschien al die Brico Depot barakken worden overgenomen door bijvoorbeeld de duitse OBI-groep (alleen al in Duitsland 350 van die grote bouwmarkten) en dan hebben ze in één slag een plaats op de iberische markt.

 3. Bij ons geen Brico direct in de buurt wel een Leroy Merlin en een Aki en bij die 2 halen wij geregeld wel wat. Ik gaat de Brico dus niet missen.

 4. Dat is niet alleen voor alle werknemers slecht nieuws, maar ook voor ons. Wij komen daar al 4 jaar en hebben ons huis met dank aan Brico Dépôt al flink verbouwd. Heel jammer want we zijn nog niet helemaal naar wens klaar. Bouwmarkten zat, maar deze is erg prettig.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken