Doe-het-zelf winkels Brico Dépôt sluiten in Spanje

Doe-het-zelf winkels Brico Dépôt sluiten in Spanje
Beeld: Kingfisher.com

Doe-het-zelf winkels Brico Dépôt sluiten in Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Woensdag heeft de Britse eigenaar van de doe-het-zelf winkels Brico Dépôt aangegeven dat ze 31 winkels op het Iberische schiereiland gaan sluiten. Het gaat om 27 winkels in Spanje en 4 winkels in Portugal die net zoals de winkels in Rusland gesloten gaan worden. Hierdoor verliezen zo’n 1.700 mensen in Spanje en Portugal hun baan.

Het Britse Kingfisher heeft aangekondigd dat ze vastberaden zijn om als groep te groeien maar daarvoor moeten wel de winkels in landen waar ze het niet zo goed doen sluiten. Het gaat in dit geval om de bouwmarkten van Brico Dépôt waarvan er in Spanje 27 te vinden zijn.

Brico Dépôt is sinds 2003 aanwezig in Spanje waar de keten onder andere concurrentie heeft van andere doe-het-zelf ketens zoals het Franse Leroy Merlin of het Duitse Bauhaus.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Overzicht van bouwmarkten in Spanje [/su_note]

De Brico Dépôt wordt in Spanje een beetje gezien als de low-cost bouwmarkt met veel goedkope aanbiedingen die vaak voor bepaalde tijd in de verkoop worden gedaan met vaak een beperkt aantal artikelen.

Er zijn in Spanje 27 bouwmarkten te vinden in onder andere Andalusië (5), Catalonië (4), Madrid (4), Valencia (4), Balearen (1), Galicië (2) en in diverse andere plaatsen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.