Doe-het-zelf winkels Brico Dépôt sluiten in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Doe-het-zelf winkels Brico Dépôt sluiten in Spanje

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Woensdag heeft de Britse eigenaar van de doe-het-zelf winkels Brico Dépôt aangegeven dat ze 31 winkels op het Iberische schiereiland gaan sluiten. Het gaat om 27 winkels in Spanje en 4 winkels in Portugal die net zoals de winkels in Rusland gesloten gaan worden. Hierdoor verliezen zo’n 1.700 mensen in Spanje en Portugal hun baan.

Het Britse Kingfisher heeft aangekondigd dat ze vastberaden zijn om als groep te groeien maar daarvoor moeten wel de winkels in landen waar ze het niet zo goed doen sluiten. Het gaat in dit geval om de bouwmarkten van Brico Dépôt waarvan er in Spanje 27 te vinden zijn.

Brico Dépôt is sinds 2003 aanwezig in Spanje waar de keten onder andere concurrentie heeft van andere doe-het-zelf ketens zoals het Franse Leroy Merlin of het Duitse Bauhaus.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Overzicht van bouwmarkten in Spanje[/su_note]

De Brico Dépôt wordt in Spanje een beetje gezien als de low-cost bouwmarkt met veel goedkope aanbiedingen die vaak voor bepaalde tijd in de verkoop worden gedaan met vaak een beperkt aantal artikelen.

Er zijn in Spanje 27 bouwmarkten te vinden in onder andere Andalusië (5), Catalonië (4), Madrid (4), Valencia (4), Balearen (1), Galicië (2) en in diverse andere plaatsen.

Ga naar de inhoud