Doe-het-zelf winkels Brico Dépôt sluiten in Spanje

Doe-het-zelf winkels Brico Dépôt sluiten in Spanje
Beeld: Kingfisher.com

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Woensdag heeft de Britse eigenaar van de doe-het-zelf winkels Brico Dépôt aangegeven dat ze 31 winkels op het Iberische schiereiland gaan sluiten. Het gaat om 27 winkels in Spanje en 4 winkels in Portugal die net zoals de winkels in Rusland gesloten gaan worden. Hierdoor verliezen zo’n 1.700 mensen in Spanje en Portugal hun baan.

Het Britse Kingfisher heeft aangekondigd dat ze vastberaden zijn om als groep te groeien maar daarvoor moeten wel de winkels in landen waar ze het niet zo goed doen sluiten. Het gaat in dit geval om de bouwmarkten van Brico Dépôt waarvan er in Spanje 27 te vinden zijn.

Brico Dépôt is sinds 2003 aanwezig in Spanje waar de keten onder andere concurrentie heeft van andere doe-het-zelf ketens zoals het Franse Leroy Merlin of het Duitse Bauhaus.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Overzicht van bouwmarkten in Spanje[/su_note]

De Brico Dépôt wordt in Spanje een beetje gezien als de low-cost bouwmarkt met veel goedkope aanbiedingen die vaak voor bepaalde tijd in de verkoop worden gedaan met vaak een beperkt aantal artikelen.

Er zijn in Spanje 27 bouwmarkten te vinden in onder andere Andalusië (5), Catalonië (4), Madrid (4), Valencia (4), Balearen (1), Galicië (2) en in diverse andere plaatsen.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
6 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Die op de baan tussen Vila-Seca en Tarragona is volgens mij amper twee (hoogst drie) jaren geleden opgestart.

Ik vind Leroy Merlin een erg prettige winkel. Bauhaus volgt op een goeie 2e plek maar ik bestel bij voorkeur mijn materialen lokaal. Integratie en service spelen daar voor mij een belangrijke rol. Ik wil zo min mogelijk bijdragen aan de ondergang van kleinere en hardwerkende ondernemers ten voordelen van grote anonieme investeringsclubs.

Brico Depôt is niet de meest gezellige bouwmarkt om te shoppen, dat doen Leroy en Bauhaus beter, ze hebben een uitgebreider sortiment. In mijn kring zijn de Spanjaarden geen vaardige doe-het-zelvers, misschien omdat de grote meerderheid in de stad woont en men schakelt vaak klusjesmannen, vaklui of een handige knutsel-neef in om in hun woning iets te repareren, als het kan zonder faktuur. Bovendien overleven de duizenden ijzerwaren-winkels nog steeds en kan je veelal “om de hoek” je hamertje-klop kopen. Ook de klusjesmannen kopen daar, ze krijgen vermoedelijk een hogere korting dan bij de bouwmarkten. Het zal mij benieuwen of… Lees verder »

Bij ons geen Brico direct in de buurt wel een Leroy Merlin en een Aki en bij die 2 halen wij geregeld wel wat. Ik gaat de Brico dus niet missen.

Dat is niet alleen voor alle werknemers slecht nieuws, maar ook voor ons. Wij komen daar al 4 jaar en hebben ons huis met dank aan Brico Dépôt al flink verbouwd. Heel jammer want we zijn nog niet helemaal naar wens klaar. Bouwmarkten zat, maar deze is erg prettig.

Vind ik ook. En het prijsverschil met het nogal dure Leroy Merlin is enorm.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.