Carsharing in Spaanse dorp met schoonste lucht van Europa

Carsharing in Spaanse dorp met schoonste lucht van Europa
Beeld: Hyundai VIVEe

Carsharing in Spaanse dorp met schoonste lucht van Europa

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GUADALAJARA – Inwoners van het dorp Campisábalos in de provincie Guadalajara in Castilla-La Mancha kunnen vanaf nu gebruik maken van carsharing. Een bekend automerk heeft een elektrische auto beschikbaar gesteld die door de inwoners gebruikt mag worden om naar andere dorpen te rijden om te winkelen, pinnen of andere dingen te doen wat niet mogelijk is in het eigen dorp.

Het dorp Campisábalos staat al jaren in Spanje en Europa bekend als het dorp met de schoonste lucht van heel het land en heel Europa. De iets meer dan 60 inwoners hebben het geluk elke dag de puurste lucht te kunnen ademen maar dat wil niet zeggen dat alles perfect is in het afgelegen dorp.

Zo ontbreken er in het dorp winkels, banken en andere voorzieningen waarvoor de inwoners tientallen kilometers moeten rijden om deze te gebruiken in andere dorpen of steden. En dat vervoer was niet altijd even makkelijk … tot nu toe.

Campisábalos is nu niet meer alleen het dorp met de schoonste lucht van Spanje en Europa maar ook het eerste dorp met een gemeenschappelijke carsharing auto . Het is een Hyundai KONA geworden die dankzij het project VIVEe beschikbaar is gesteld. Deze auto is gedurende één jaar gratis en onbeperkt te gebruiken.

Er zijn twee laadpalen geïnstalleerd in het dorp en de inwoners hebben les gekregen in hoe men de auto moet opladen. Voor het automerk Hyundai is het een test om te onderzoeken of dit initiatief VIVEe – Carsharing Rural ook mogelijk is in andere afgelegen dorpen in Spanje.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.