Search
menu
Search

Carsharing in Spaanse dorp met schoonste lucht van Europa

Oeps ... foto ontbreekt!

Carsharing in Spaanse dorp met schoonste lucht van Europa

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GUADALAJARA – Inwoners van het dorp Campisábalos in de provincie Guadalajara in Castilla-La Mancha kunnen vanaf nu gebruik maken van carsharing. Een bekend automerk heeft een elektrische auto beschikbaar gesteld die door de inwoners gebruikt mag worden om naar andere dorpen te rijden om te winkelen, pinnen of andere dingen te doen wat niet mogelijk is in het eigen dorp.

Het dorp Campisábalos staat al jaren in Spanje en Europa bekend als het dorp met de schoonste lucht van heel het land en heel Europa. De iets meer dan 60 inwoners hebben het geluk elke dag de puurste lucht te kunnen ademen maar dat wil niet zeggen dat alles perfect is in het afgelegen dorp.

Zo ontbreken er in het dorp winkels, banken en andere voorzieningen waarvoor de inwoners tientallen kilometers moeten rijden om deze te gebruiken in andere dorpen of steden. En dat vervoer was niet altijd even makkelijk … tot nu toe.

Campisábalos is nu niet meer alleen het dorp met de schoonste lucht van Spanje en Europa maar ook het eerste dorp met een gemeenschappelijke carsharing auto. Het is een Hyundai KONA geworden die dankzij het project VIVEe beschikbaar is gesteld. Deze auto is gedurende één jaar gratis en onbeperkt te gebruiken.

Er zijn twee laadpalen geïnstalleerd in het dorp en de inwoners hebben les gekregen in hoe men de auto moet opladen. Voor het automerk Hyundai is het een test om te onderzoeken of dit initiatief VIVEe – Carsharing Rural ook mogelijk is in andere afgelegen dorpen in Spanje.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?