skip to Main Content
Carsharing in Spaanse dorp met schoonste lucht van Europa
Hyundai VIVEe

Carsharing in Spaanse dorp met schoonste lucht van Europa

GUADALAJARA – Inwoners van het dorp Campisábalos in de provincie Guadalajara in Castilla-La Mancha kunnen vanaf nu gebruik maken van carsharing. Een bekend automerk heeft een elektrische auto beschikbaar gesteld die door de inwoners gebruikt mag worden om naar andere dorpen te rijden om te winkelen, pinnen of andere dingen te doen wat niet mogelijk is in het eigen dorp.

Het dorp Campisábalos staat al jaren in Spanje en Europa bekend als het dorp met de schoonste lucht van heel het land en heel Europa. De iets meer dan 60 inwoners hebben het geluk elke dag de puurste lucht te kunnen ademen maar dat wil niet zeggen dat alles perfect is in het afgelegen dorp.

Zo ontbreken er in het dorp winkels, banken en andere voorzieningen waarvoor de inwoners tientallen kilometers moeten rijden om deze te gebruiken in andere dorpen of steden. En dat vervoer was niet altijd even makkelijk … tot nu toe.

Campisábalos is nu niet meer alleen het dorp met de schoonste lucht van Spanje en Europa maar ook het eerste dorp met een gemeenschappelijke carsharing auto. Het is een Hyundai KONA geworden die dankzij het project VIVEe beschikbaar is gesteld. Deze auto is gedurende één jaar gratis en onbeperkt te gebruiken.

Er zijn twee laadpalen geïnstalleerd in het dorp en de inwoners hebben les gekregen in hoe men de auto moet opladen. Voor het automerk Hyundai is het een test om te onderzoeken of dit initiatief VIVEe – Carsharing Rural ook mogelijk is in andere afgelegen dorpen in Spanje.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Onder de rook van Madrid, en toch de schoonste lucht van Spanje… 🤔
    Daar kunnen ze rond Amsterdam nog wat van leren. 🤗

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken