Meest rendabele snelwegstation AP-7 ligt bij Benidorm

Meest rendabele snelwegstation AP-7 ligt bij Benidorm
Beeld: Google Streetview

Meest rendabele snelwegstation AP-7 ligt bij Benidorm

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BENIDORM – Uit de gegevens van het Ministerie van Ontwikkeling (Fomento) is gebleken dat het ‘área de servicio de La Marina’ gelegen langs de AP-7 snelweg tussen de afritten naar La Vila en Benidorm in de gemeente Villajoyosa de meest winstgevende is van de AP-7 die vanaf 1 januari 2020 tolvrij wordt. Dit snelwegstation in de provincie Alicante heeft een omzet van meer dan 33,5 miljoen euro.

Met het tolvrij maken van de AP-7 snelweg tussen l’Hosptalet de l’Infant (Tarragona) en het zuiden van de provincie Alicante komen er ook wijzigingen bij de snelwegstations langs de Autopista del Mediterraneo. De regering wil van de huurders op jaarbasis een huur of bijdrage zien van 6,5% van de omzet waarbij er een schatting gemaakt wordt.

Uit die schatting voor de komende vijf jaar is op te maken dat de ‘área de servicio de La Marina’ bij km 655 langs de AP-7 aan beide kanten van de snelweg de meest winstgevende is met een omzet van 33.502.124,03 euro. Daardoor zou dit snelwegstations jaarlijks een ‘canon’ (huur) moeten betalen van 322.287,46 euro.

Het tweede snelwegstation in de provincie Alicante is San Antonio naast de afslag naar Denia die volgens de schattingen een omzet heeft van 14.985.393,83 euro en zal op jaarbasis 157.119,51 euro moeten betalen.

AlicantePlaza

Op het bovenstaande lijstje is te zien dat er twee snelwegstations in de provincie Alicante zijn, twee in de provincie Valencia, drie in de provincie Castellón en twee in de provincie Tarragona. In totaal hebben deze 9 snelwegstations een omzet van 217,5 miljoen euro.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.