skip to Main Content
Meest rendabele snelwegstation AP-7 ligt bij Benidorm
Google Streetview

Meest rendabele snelwegstation AP-7 ligt bij Benidorm

BENIDORM – Uit de gegevens van het Ministerie van Ontwikkeling (Fomento) is gebleken dat het ‘área de servicio de La Marina’ gelegen langs de AP-7 snelweg tussen de afritten naar La Vila en Benidorm in de gemeente Villajoyosa de meest winstgevende is van de AP-7 die vanaf 1 januari 2020 tolvrij wordt. Dit snelwegstation in de provincie Alicante heeft een omzet van meer dan 33,5 miljoen euro.

Met het tolvrij maken van de AP-7 snelweg tussen l’Hosptalet de l’Infant (Tarragona) en het zuiden van de provincie Alicante komen er ook wijzigingen bij de snelwegstations langs de Autopista del Mediterraneo. De regering wil van de huurders op jaarbasis een huur of bijdrage zien van 6,5% van de omzet waarbij er een schatting gemaakt wordt.

Uit die schatting voor de komende vijf jaar is op te maken dat de ‘área de servicio de La Marina’ bij km 655 langs de AP-7 aan beide kanten van de snelweg de meest winstgevende is met een omzet van 33.502.124,03 euro. Daardoor zou dit snelwegstations jaarlijks een ‘canon’ (huur) moeten betalen van 322.287,46 euro.

Het tweede snelwegstation in de provincie Alicante is San Antonio naast de afslag naar Denia die volgens de schattingen een omzet heeft van 14.985.393,83 euro en zal op jaarbasis 157.119,51 euro moeten betalen.

AlicantePlaza

Op het bovenstaande lijstje is te zien dat er twee snelwegstations in de provincie Alicante zijn, twee in de provincie Valencia, drie in de provincie Castellón en twee in de provincie Tarragona. In totaal hebben deze 9 snelwegstations een omzet van 217,5 miljoen euro.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
    1. Inderdaad. En als je weet dat al die wegen zijn aangelegd met EU geld waarvan de Nederlanders grootbetalers zijn is het dubbel belasten. Als de Spanjaard naar Nederland komt betaald hij geen cent, ook dat betalen wij ook via de wegenbelasting. Dus 3 maal pech voor ons!

        1. Welja, scheer de boel maar weer over 1 kam. Ook ik erger me groen aan de reactie van Bert. Het is de typische onderbuikreactie van een PVV of FD stemmer. Totaal niet onderbouwd maar wat lopen brullen.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken