Bordspelletjes winnen ook terrein in Spanje tijdens pandemie

Bordspelletjes winnen ook terrein in Spanje tijdens pandemie
Beeld: 123rf

Bordspelletjes winnen ook terrein in Spanje tijdens pandemie

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Netflix, Amazon Prime Video, computer gaming, Xbox, Playstation en YouTube … allemaal leuk en aardig maar tijdens een pandemie waarbij aan mensen gevraagd wordt zoveel mogelijk binnen te blijven of er zelfs een thuisblijfplicht geldt zoekt men naar ander vertier. En dat heeft ervoor gezorgd dat in Spanje de bordspellen helemaal terug zijn van weggeweest.

We hebben het dan over de traditionele bordspellen of gezelschapsspellen (juegos de mesa) om met de familie aan de keukentafel of in de woonkamer te zitten en even een niet-digitaal moment met elkaar te hebben. TIP: doe alle smartphones in een doos en leg deze ver weg! 

Tijdens de eerste noodtoestand met thuisblijfplicht in Spanje werden de bordspellen uit de kast gehaald en ontstoft maar nu men vreest voor een nieuwe thuisblijfplicht en met name met de komst van de kerstdagen, stijgen ook de verkopen in Spanje van de gezelschapsspellen en zijn ze helemaal terug van weggeweest (als ze al verdwenen waren).

Ondanks dat veel van de bordspellen online gekocht worden via de traditionele websites zoals Amazon of El Corte Ingles, zijn er volgens veel winkeleigenaren ook steeds meer mensen die fysiek naar spelletjeswinkels gaan om bordspellen te bekijken, aan te raken en te kopen om ze zelf te ontdekken of herontdekken.

De klassieke gezelschapsspellen of kaartspellen zoals Jenga, Monopoly, Scrabble, Cluedo, Trivial Pursuit, Risk, Uno, Dobble, Parchís (Spaanse Mens erger je niet) en de traditionele Dominio, Bingo of schaak- en damborden worden weer uit de kast gehaald en van stof ontdaan.

Maar er zijn ook moderne bordspellen zoals Azul, Dixit, Catan, Ciudadelas, Carcassonne, Seven wonders, Hive, Aventureros al tren en het toepasselijke spel ‘Virus’ die de weg weten te vinden naar de keukentafels of woonkamers van de Spaanse huishoudens.

Zelfs de Primark kledingwinkelketen is met de verkoop van bordspellen of gezelschapsspellen begonnen zoals de Wooden Sudoku, Sumo Squats, Christmas Ring Toss, Fun Fun Fun (een kleurige Jenga) en de Boxing Game.

Ongetwijfeld dat onder de kerstbomen van veel families in Spanje er dit jaar ook bordspellen te vinden zullen zijn waarbij dat niet per se voor de kinderen hoeft te zijn want voor veel ouders zijnde bordspellen ook een herinnering aan vervlogen tijden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.