Madrid-Barajas gekozen tot klantvriendelijkste vliegveld van Europa

Madrid-Barajas gekozen tot klantvriendelijkste vliegveld van Europa
Beeld: Vliegveld Madrid-Barajas / Aena.es

Madrid-Barajas gekozen tot klantvriendelijkste vliegveld van Europa

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Vliegen laat de wereld misschien kleiner lijken maar reizen per vliegtuig kan nog steeds stress met zich mee brengen. Een klantvriendelijke luchthaven kan reizigers een grote uitkomst bieden, zeker wanneer luchthavens goed zijn uitgerust om de wachttijd tussen vluchten zo aangenaam en comfortabel mogelijk te maken. Madrid-Barajas staat daarbij bovenaan de lijst.

Om erachter te komen welke luchthavens in Europese hoofdsteden het handigst en klantvriendelijkst zijn heeft Omio (voorheen GoEuro) een aantal factoren onderzocht die comfort en gemak bepalen. Het uiteindelijke resultaat is een ranglijst van de meest handige luchthavens in Europa.

In de top 10 en zelfs top 30 staat slechts een van de 52 vliegvelden die te vinden zijn in Spanje. Maar dat ene top 10 vliegveld staat wel op de eerste plaats als meest klantvriendelijkste van Europa: Adolfo Suárez Madrid-Barajas (MAD).

Madrid-Barajas is het drukste vliegveld van Spanje met in een normaal jaar circa 70 miljoen passagiers. De eindscore is 100 punten, het maximale. Voor connectiviteit krijgt de internationale luchthaven van de hoofdstad van Spanje een score van 89,9 gevolgd door een 79,5 voor de voorzieningen, 96,28 voor vermaak en 63,25 voor het niveau stress op het vliegveld.

De top 10 lijst wordt verder aangevuld door het Leonardo Da Vinci-Fiumicino vliegveld van Rome (2); Amsterdam-Schiphol (3); Kopenhagen Kastrup vliegveld (4); Moskou Sheremetyevo (5); Helsinki Airport (6); Londen Heathrow (7); Lissabon Airport (8); Praag Vaclav Havel (9); Berlijn Brandenburg (10). Brussels Zaventem valt net buiten de top 10 op plaats 12.

Bekijk de hele top 30 lijst HIER.

Ga naar de inhoud