Niveau van het Engels in Spanje is iets verbeterd

Niveau van het Engels in Spanje is iets verbeterd
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Over het algemeen staan de Spanjaarden er niet om bekend dat ze uitstekend de buitenlandse talen beheersen. Vooral het Engels is niet de beste gesproken, geschreven en begrepen taal in Spanje en nu blijkt uit het EF EPI 2020 onderzoek ook nog eens dat het niveau Engels niet veel beter is geworden ten opzichte van de 2019 editie is gegaan in Spanje terwijl Nederland voor het tweede opeenvolgende jaar op de eerste plaats staat.

Spanje heeft de eer om ergens onderaan de lijst te staan op de 26e plaats (van de landen) binnen Europa terwijl het land wereldwijd op de 34e plaats staat (van de 100 landen). Het niveau van het Engels wordt door het onderzoek EF Education First omschreven als ‘nivel medio’ ofwel moderate en het land heeft 537 punten. Sinds 2013 is het niveau Engels echter aan het dalen in Spanje, op 2014 na toen het licht steeg net zoals dit jaar van plaats 35 naar 34.

Regio’s

In Spanje wordt volgens het onderzoek het beste Engels gesproken in de autonome regio Navarra gevolgd door de Comunidad de Madrid, Baskenland, Asturië, Aragón, Castilla-La Mancha, Catalonië, Cantabrië, Castilla y León, Galicië, Comunidad Valenciana, Andalusië, Murcia, Canarische Eilanden, Balearen, La Rioja en Extremadura.

Wat bij dit lijstje opvalt is dat het Engels in de meer toeristische delen van het land slechter is dan in die delen van het land die veel minder toeristisch zijn wat betreft buitenlandse vakantiegangers. Bij de steden zijn het Barcelona en Madrid die de beste punten weten te halen gevolgd door Zaragoza, Bilbao, Málaga, Valencia, Sevilla en Alicante.

Buurlanden

Terwijl Spanje dus wereldwijd op plaats 34 staat met 537 punten scoren de omliggende landen ook niet goed wat betreft het niveau Engels. Portugal komt er het beste vanaf met plaats 7 en 618 punten terwijl Frankrijk het iets beter doet dan Spanje met plaats 28 en 559 punten terwijl er ook in Italië dit jaar iets beter Engels wordt gesproken dan in Spanje met plaats 30 en 547 punten.

Nederland en België

Op deze website is het mogelijk landen te vergelijken waarbij we dat gedaan hebben met Spanje en Nederland. Spanje staat op de 26e plaats binnen Europa met 537 punten en een medium niveau. Nederland heeft dit jaar opnieuw de 1e plaats met 652 punten en een ‘muy alto’ ofwel zeer hoog niveau Engels. Als we Spanje met België vergelijken staat België op de 9e plaats (4 plaatsen gestegen ten opzichte van 2019) met 612 punten en ook een zeer hoog niveau Engels.

Top 10

De top 10 van landen binnen Europa waar (op Groot Brittannië na) het Engels het beste wordt gesproken is als volgt:

  • Nederland – 652 punten
  • Denemarken – 632
  • Finland – 631
  • Zweden – 625
  • Noorwegen – 624
  • Oostenrijk – 623
  • Portugal – 618
  • Duitsland – 616
  • België – 612
  • Luxemburg – 610

Bekijk op deze website alle gegevens, grafieken en cijfers van het onderzoek en download het rapport HIER (PDF).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.