Zes van de tien inwoners van Spanje denken dat ze jonger zijn dan hun echte leeftijd

Zes van de tien inwoners van Spanje denken dat ze jonger zijn dan hun echte leeftijd
Beeld: 123rf

Zes van de tien inwoners van Spanje denken dat ze jonger zijn dan hun echte leeftijd

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Uit een onderzoek blijkt dat de meeste inwoners van Spanje denken dat ze jonger zijn of er in ieder geval jonger uitzien en voelen dan hun echte leeftijd. 60% van de deelnemers aan het onderzoek zegt dat ze er jonger uitziet, 24% zegt dat ze er uitziet als hun echte leeftijd en slechts 15% zegt dat ze er ouder uitziet. Hou ouder iemand is, hoe ouder het verschil wordt.

Zes van de tien inwoners van Spanje denken dat ze er jonger uitzien dan hun echte leeftijd. Het gemiddelde verschil is vierenhalf jaar jonger, aldus het onderzoek ‘Edad cronológica vs. edad biológica: ¿qué edad creen que tienen los españoles?’. Maar dat leeftijdsverschil is niet overal in Spanje hetzelfde.

Per autonome regio’s gezien is het grootste verschil geregistreerd in Extremadura (6 jaar) gevolgd door Murcia (5,7), Andalusië en Galicië (beiden 5,2) en Aragón (4,4). Daartegenover staat dat de inwoners van La Rioja (1,6), Madrid (3) en Navarra (3,5) zich minder jong voelen. 

Er werden door Vivaz 1.713 mensen ondervraagd met een echte gemiddelde leeftijd van 48,17 jaar. Maar de leeftijd die de deelnemers aangeven was gemiddeld 43,71 jaar, een verschil van 4,5 jaar. Het verschil tussen de echte leeftijd en de leeftijd zoals iemand zich voelt neemt toe naarmate men ouder wordt. De groep 70-79 jaar voelt zich over het algemeen veel jonger dan andere leeftijdsgroepen.

Eerder hebben we HIER al eens geschreven over de gemiddelde leeftijd in Spanje wat 44,3 jaar is, 4,4 jaar meer dan de 39,9 jaar in 2010. De hoogste gemiddelde leeftijd werd geregistreerd in Asturië met 50 jaar gevolgd door Castilië en León met 49,2 jaar en Galicië met 48,3 jaar. De laagste gemiddelde leeftijden zijn geregistreerd in de Murcia regio met 41,3 jaar, de Balearen eilanden met 42 jaar en Andalusië met 42,9 jaar. Lees HIER meer over de gemiddelde leeftijden in Spanje, aldus de gegevens van Eurostat.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.