Doe mee en kies de naam van het nieuwe strand in Altea (UPDATE)

Doe mee en kies de naam van het nieuwe strand in Altea
Beeld: Altea Participa / web

Doe mee en kies de naam van het nieuwe strand in Altea (UPDATE)

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De gemeente Altea is op zoek naar een naam voor het nieuwe strand dat recent is aangelegd. Er zijn twee opties: ‘El Bol’ of ‘El Sardinal’ en de inwoners van Altea kunnen meedoen door te stemmen op hun favoriete naam. Kom je vaak in Altea of woon je in deze gemeente, doe dan mee en kies je favoriete strandnaam, beiden met een historische betekenis.

UPDATE: De inwoners en bezoekers die hun stem hebben uitgebracht hebben met 1304 stemmen gekozen voor de naam El Bol terwijl El Sardinal 881 stemmen kreeg. Het nieuwe strand van Altea gaat dus ‘El Bol heten.

Via DEZE website (ook in het Engels) kan iedereen meestemmen voor de nieuwe naam van een nieuw strand in Altea. De gemeente wil graag dat de inwoners en bezoekers uit een van de twee mogelijkheden kiezen. De keuze is ‘El Bol’ of ‘El Sardinal’. Stemmen kan van 21 tot en met 24 november, dus wees snel.

De gemeente zegt dat deze twee namen gekozen zijn vanwege de historische betekenis daarvan. Zo wordt ‘El Bol’ sinds de 18e eeuw gebruikt om naar dit kustgebied te verwijzen omdat in 1728 in de wijk Bol een Franciscaner klooster werd gebouwd. De verwijzing ‘El Bol’ wordt tegenwoordig bijna niet meer gebruikt.

De naam ‘El Sardinal’ verwijst naar de speciale manier van vissen met netten om sardines te vangen, een praktijk die vooral bij Altea in de jaren zeventig werd uitgevoerd, tussen zonsopgang en zonsondergang, vooral in de maanden februari tot en met april. Het is dus een oude visserij kunst die verdween toen er motorboten kwamen. De oude sardine-boten werden op het strand van Altea geplaatst.

Ga naar de inhoud