Search
menu
Search

Kat in Granada na zeven dagen uit veertien meter hoge cipres gered

Kat in Granada na zeven dagen uit veertien meter hoge cipres gered
Beeld: Facebook / screenshot

Kat in Granada na zeven dagen uit veertien meter hoge cipres gered

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GRANADA – Al zeven dagen lang hoorden de inwoners van Cúllar Vega in de provincie Granada een kat miauwen op zoek naar hulp. Ze wisten alleen niet waar het geluid vandaan kwam. Totdat een oplettende buurtbewoner de oorzaak van het lawaai op ongeveer veertien meter hoogte in een cipres zag zitten. De kleine kat had een manier gevonden om helemaal tot in de top van de boom te klimmen. Het bleek alleen te moeilijk voor het beestje om weer naar beneden te komen. 

Dit alles gebeurde in het centrum van Cúllar Vega, een dorp in de provincie Granada. Er werd direct een reddingsactie op touw gezet, waarbij zowel de buren als organisatie ‘Happycatspain Rescate’ als de gemeente van het dorp meehielpen. De burgemeester vertelt dat het dier ‘wanhopig was’. 

‘Het eerste obstakel was het binnentreden tot de private binnenplaats waar de kat zich bevond.’ Nadat toestemming verkregen was, bracht men eerst het materiaal naar binnen waarmee normaal gesproken bij de straatverlichting onderhoud wordt gepleegd. Deze lift bleek echter niet hoog genoeg. Dit vergrootte de spanning bij de toeschouwers. Niet alleen door het huilen van de kat, maar ook omdat de kat zichtbaar leed. 

Om tot een oplossing te komen, belde de burgemeester op zondagmiddag een hoogwerker die de kat moest komen redden. Deze maakte speciaal ruimte in zijn schema om het dier naar beneden te brengen. De taak was aan Pepe om dit veilig te doen. 

Pepe is familie van één van de eigenaren van het gebouw. Hij ging naar boven in de hoogwerker en wist de kat vanuit de hoogwerker steeds een beetje naar beneden te wijzen. Onder de boom was uiteraard een groot net gespannen om het dier eventueel op te kunnen vangen. Dit was ook nodig, maar het gebeurde gelukkig pas toen het beestje nog maar een klein stukje van de begane grond verwijderd was. Het dier werd zonder verwondingen uit het net gehaald. 

De burgemeester is erg blij met de samenwerking van alle betrokkenen en spreekt speciale dank uit naar Pepe, die het dier naar beneden wist te krijgen. De naam die de kat heeft gekregen is Pepe, naar zijn redder. Het blijkt daarnaast dat het geen straatkat was, maar hij heeft nu wel een nieuwe familie. Dat zijn José en Rosa, twee buren die de kat hadden horen miauwen.

Ga naar de inhoud