Search
menu
Search

10 cm sneeuw gevallen bij de skigebieden in de Pyreneeën

10 cm sneeuw gevallen bij de skigebieden in de Pyreneeën
Beeld: @AramonFormigal / X

10 cm sneeuw gevallen bij de skigebieden in de Pyreneeën

‘Winter is coming’ … en dat is meteen te merken bij de skigebieden in de Spaanse Pyreneeën. Op sommige pistes in de provincie Huesca is tot 10 centimeter verse sneeuw gevallen op dinsdag, en de Spaanse weerdienst AEMET verwacht de komende dagen meer sneeuw. Zullen de pistes dan toch dit jaar volgens schema begin december kunnen openen?

De sneeuwcondities op de skipistes zijn van cruciaal belang voor het succes van het skiseizoen. Het is dan ook goed nieuws dat de sneeuw deze week is teruggekeerd naar de Pyreneeën, met name in de autonome regio Aragón. Op dinsdagochtend werd er tot wel 10 centimeter sneeuw gemeten op de skipistes, hoewel dit nog steeds niet genoeg is voor de opening van het seizoen.

Gelukkig is er goed nieuws voor wintersportliefhebbers. Volgens de weersvoorspellingen van AEMET worden er de komende dagen meer sneeuwbuien verwacht in de Pyreneeën. Dit betekent dat er hopelijk snel genoeg sneeuw zal vallen om de skipistes te openen.

De sneeuwval heeft ook invloed op de opening van de skipistes. Normaal gesproken worden de skipistes in Aragón geopend tijdens het Constitutionele Feest (6 december). Echter, door de huidige sneeuwcondities is het nog onzeker of dit mogelijk zal zijn. De skigebieden zijn afhankelijk van voldoende sneeuw om de pistes te kunnen prepareren en veilig te openen voor het publiek. Hopelijk zal de verwachte sneeuwval de komende dagen dit mogelijk maken.

Niet alleen op de skipistes is er sneeuw te vinden, ook in de bergen zelf is het winterseizoen begonnen. De berghutten en refugio’s zijn bedekt met een laagje sneeuw en hebben een typisch winterse sfeer gekregen. Laten we eens kijken naar de sneeuwhoogtes in verschillende berghutten in Aragón.

Refugio Respomuso: Deze berghut ligt in Sallent de Gállego en is een populaire bestemming voor wandelaars en bergbeklimmers. Op dinsdagochtend werd er 9 centimeter sneeuw gemeten, wat zorgt voor een prachtig uitzicht vanuit de hut. Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn bij het betreden van de bergen, aangezien de sneeuwcondities nog niet optimaal zijn.

Refugio Góriz: Góriz is gelegen in Torla en is een populaire tussenstop voor wandelaars die de beroemde Monte Perdido willen beklimmen. Hier werd 5 centimeter sneeuw gemeten op dinsdagochtend. Dit geeft de berghut een magische uitstraling, maar het kan ook voor uitdagende omstandigheden zorgen voor wandelaars.

Refugio Casa de Piedra: Deze berghut ligt in Panticosa en is een populaire bestemming voor wintersporters en wandelaars. Op dinsdagochtend was er 4 centimeter sneeuw gevallen, waardoor de omgeving er nog mooier uitziet. Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn bij het betreden van de bergen, aangezien de sneeuwcondities nog niet optimaal zijn.

Weersvoorspelling

Volgens de weersvoorspellingen van AEMET zullen de sneeuwbuien in de Pyreneeën de komende dagen aanhouden. De meeste neerslag wordt verwacht in de noordelijke delen van de Pyreneeën, waaronder Aragón. Dit is goed nieuws voor de skipistes en de berghutten, aangezien dit zal bijdragen aan de opbouw van een goede sneeuwlaag.

Ga naar de inhoud