Search
menu
Search

Alhaurín de la Torre krijgt eerste surfparadijs van Andalusië

Oeps ... foto ontbreekt!

Alhaurín de la Torre krijgt eerste surfparadijs van Andalusië

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De gemeente Alhaurín de la Torre en het bedrijf Wavegarden zijn het eens geworden over de aanleg van het eerste golfslagbad van Andalusië. Het zwembad is echter niet bedoeld voor zwemmers maar voor surfers die dankzij de installatie het hele jaar door de perfecte golven hebben om te surfen in het “centro surfístico”.

Een soortgelijk golfslagbad voor surfers bestaat niet in Andalusië en het moet voor de surfers van de provincie maar ook van ver daarbuiten een nieuwe attractie worden.

In het nieuw te bouwen surfparadijs van Wavegarden kunnen per uur 1.000 golven worden gecreëerd in de verschillende zwembaden waar de intensiteit steeds anders is en dus geschikt is voor de beginnende en ervaren surfers.

Wavegarden Costa del Sol heeft een capaciteit van 90 surfers die gebruik kunnen maken van verschillende zwembaden. Het park moet in 2020 opengaan voor het publiek, het jaar waarin surf ook voor het eerst een Olympische sport zal zijn.

Op dit moment heeft Wavegarden al twee soortgelijke centra in Wales (Groot Brittannië) en in Austin (Verenigde Staten). Deze surfparken ontvangen per jaar 150.000 bezoekers. Naast Wavegarden Costa del Sol worden er binnenkort ook surfparken geopend in Melbourne (Australië) en Bristol (Groot Brittannië).

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?