Alhaurín de la Torre krijgt eerste surfparadijs van Andalusië

Alhaurín de la Torre krijgt eerste surfparadijs van Andalusië
Beeld: Opinion de Málaga

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – De gemeente Alhaurín de la Torre en het bedrijf Wavegarden zijn het eens geworden over de aanleg van het eerste golfslagbad van Andalusië. Het zwembad is echter niet bedoeld voor zwemmers maar voor surfers die dankzij de installatie het hele jaar door de perfecte golven hebben om te surfen in het “centro surfístico”.

Een soortgelijk golfslagbad voor surfers bestaat niet in Andalusië en het moet voor de surfers van de provincie maar ook van ver daarbuiten een nieuwe attractie worden.

In het nieuw te bouwen surfparadijs van Wavegarden kunnen per uur 1.000 golven worden gecreëerd in de verschillende zwembaden waar de intensiteit steeds anders is en dus geschikt is voor de beginnende en ervaren surfers.

Wavegarden Costa del Sol heeft een capaciteit van 90 surfers die gebruik kunnen maken van verschillende zwembaden. Het park moet in 2020 opengaan voor het publiek, het jaar waarin surf ook voor het eerst een Olympische sport zal zijn.

Op dit moment heeft Wavegarden al twee soortgelijke centra in Wales (Groot Brittannië) en in Austin (Verenigde Staten). Deze surfparken ontvangen per jaar 150.000 bezoekers. Naast Wavegarden Costa del Sol worden er binnenkort ook surfparken geopend in Melbourne (Australië) en Bristol (Groot Brittannië).

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments

dag,
ik ben erg gesteld op uw dagelijkse berichten.
Kunt u ook wat meer schrijven over hoe de politiek in Spanje de klimaatdiscussie voert?

bed

groeten,
John Vrije

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.