Alhaurín de la Torre krijgt eerste surfparadijs van Andalusië

Alhaurín de la Torre krijgt eerste surfparadijs van Andalusië
Beeld: Opinion de Málaga

Alhaurín de la Torre krijgt eerste surfparadijs van Andalusië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De gemeente Alhaurín de la Torre en het bedrijf Wavegarden zijn het eens geworden over de aanleg van het eerste golfslagbad van Andalusië. Het zwembad is echter niet bedoeld voor zwemmers maar voor surfers die dankzij de installatie het hele jaar door de perfecte golven hebben om te surfen in het “centro surfístico”.

Een soortgelijk golfslagbad voor surfers bestaat niet in Andalusië en het moet voor de surfers van de provincie maar ook van ver daarbuiten een nieuwe attractie worden.

In het nieuw te bouwen surfparadijs van Wavegarden kunnen per uur 1.000 golven worden gecreëerd in de verschillende zwembaden waar de intensiteit steeds anders is en dus geschikt is voor de beginnende en ervaren surfers.

Wavegarden Costa del Sol heeft een capaciteit van 90 surfers die gebruik kunnen maken van verschillende zwembaden. Het park moet in 2020 opengaan voor het publiek, het jaar waarin surf ook voor het eerst een Olympische sport zal zijn.

Op dit moment heeft Wavegarden al twee soortgelijke centra in Wales (Groot Brittannië) en in Austin (Verenigde Staten). Deze surfparken ontvangen per jaar 150.000 bezoekers. Naast Wavegarden Costa del Sol worden er binnenkort ook surfparken geopend in Melbourne (Australië) en Bristol (Groot Brittannië).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.