skip to Main Content
Alhaurín de la Torre krijgt eerste surfparadijs van Andalusië
Opinion de Málaga

Alhaurín de la Torre krijgt eerste surfparadijs van Andalusië

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – De gemeente Alhaurín de la Torre en het bedrijf Wavegarden zijn het eens geworden over de aanleg van het eerste golfslagbad van Andalusië. Het zwembad is echter niet bedoeld voor zwemmers maar voor surfers die dankzij de installatie het hele jaar door de perfecte golven hebben om te surfen in het “centro surfístico”.

Een soortgelijk golfslagbad voor surfers bestaat niet in Andalusië en het moet voor de surfers van de provincie maar ook van ver daarbuiten een nieuwe attractie worden.

In het nieuw te bouwen surfparadijs van Wavegarden kunnen per uur 1.000 golven worden gecreëerd in de verschillende zwembaden waar de intensiteit steeds anders is en dus geschikt is voor de beginnende en ervaren surfers.

Wavegarden Costa del Sol heeft een capaciteit van 90 surfers die gebruik kunnen maken van verschillende zwembaden. Het park moet in 2020 opengaan voor het publiek, het jaar waarin surf ook voor het eerst een Olympische sport zal zijn.

Op dit moment heeft Wavegarden al twee soortgelijke centra in Wales (Groot Brittannië) en in Austin (Verenigde Staten). Deze surfparken ontvangen per jaar 150.000 bezoekers. Naast Wavegarden Costa del Sol worden er binnenkort ook surfparken geopend in Melbourne (Australië) en Bristol (Groot Brittannië).

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
 1. dag,
  ik ben erg gesteld op uw dagelijkse berichten.
  Kunt u ook wat meer schrijven over hoe de politiek in Spanje de klimaatdiscussie voert?

  bed

  groeten,
  John Vrije

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken