skip to Main Content
Winnaar Operación Triunfo Spanje is de in Nederland geboren Famous
Famous / Twitter

Winnaar Operación Triunfo Spanje is de in Nederland geboren Famous

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Afgelopen donderdag wist de 19-jarige Famous Oberogo de Spaanse zangcontest Operación Triunfo (OT) op TVE1 te winnen. Veel kijkers van dit immens populaire televisieprogramma wisten eigenlijk vanaf het begin al dat Famous zou gaan winnen en waarschijnlijk wisten zijn ouders ook al dat hij het ver zou schoppen anders hadden ze de naam Famous niet gekozen voor hun zoon.

De winnaar van Operación Triunfo (OT) is speciaal want deze is ook automatisch de vertegenwoordiger van Spanje bij het Eurovisiesongfestival 2019 in Israël. Er zijn twee opvallende kenmerken aan de 2018 winnaar van OT namelijk dat hij een andere huidskleur heeft dan de gemiddelde Spanjaard (men noemt hem morenito of negrito) en dat hij in Nederland werd geboren.

De ouders van Famous verhuisden van het Afrikaanse Nigeria naar Amsterdam waar hun zoon Famous werd geboren. Omdat het niet zo goed ging in Amsterdam besloten de ouders van Famous terug te keren naar Nigeria om daarna zes jaar geleden naar Spanje te emigreren waar ze kozen voor het 21.000 inwoners tellende dorp Bormujos in de provincie Sevilla.

Het duurde niet lang of Famous werd binnen de groep van overgebleven kandidaten bij OT populair en later ook publiekslieveling vanwege zijn zangkunst en positieve houding op het toneel. Een van de liedjes die Famous opvoerde was “Uptown funk” waarmee zijn populariteit alleen maar steeg.

Famous wordt nu voor Spanje de vertegenwoordiger bij het Eurovisiesongfestival 2019 in Tel Aviv. Ondanks dat Famous één minuut heeft gezongen van het lied “No puedo más” wat een van de 17 kanshebbers is om het definitieve lied te worden, is dus nu nog niet zeker met welk lied Famous naar Israël reist.

Dat ligt o.a. aan de spanjaarden die stemmen en kiezen uit de 17 kanshebbende liedjes die in korte video’s zijn opgevoerd door alle deelnemers van OT-2018. Vanaf 2 januari is het niet meer mogelijk te stemmen en zal niet lang daarna het winnende lied bekend worden gemaakt bij een speciaal Eurovision OT gala.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken