Winnaar Operación Triunfo Spanje is de in Nederland geboren Famous

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Winnaar Operación Triunfo Spanje is de in Nederland geboren Famous
Beeld: Famous / Twitter

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Afgelopen donderdag wist de 19-jarige Famous Oberogo de Spaanse zangcontest Operación Triunfo (OT) op TVE1 te winnen. Veel kijkers van dit immens populaire televisieprogramma wisten eigenlijk vanaf het begin al dat Famous zou gaan winnen en waarschijnlijk wisten zijn ouders ook al dat hij het ver zou schoppen anders hadden ze de naam Famous niet gekozen voor hun zoon.

De winnaar van Operación Triunfo (OT) is speciaal want deze is ook automatisch de vertegenwoordiger van Spanje bij het Eurovisiesongfestival 2019 in Israël. Er zijn twee opvallende kenmerken aan de 2018 winnaar van OT namelijk dat hij een andere huidskleur heeft dan de gemiddelde Spanjaard (men noemt hem morenito of negrito) en dat hij in Nederland werd geboren.

De ouders van Famous verhuisden van het Afrikaanse Nigeria naar Amsterdam waar hun zoon Famous werd geboren. Omdat het niet zo goed ging in Amsterdam besloten de ouders van Famous terug te keren naar Nigeria om daarna zes jaar geleden naar Spanje te emigreren waar ze kozen voor het 21.000 inwoners tellende dorp Bormujos in de provincie Sevilla.

Het duurde niet lang of Famous werd binnen de groep van overgebleven kandidaten bij OT populair en later ook publiekslieveling vanwege zijn zangkunst en positieve houding op het toneel. Een van de liedjes die Famous opvoerde was “Uptown funk” waarmee zijn populariteit alleen maar steeg.

Famous wordt nu voor Spanje de vertegenwoordiger bij het Eurovisiesongfestival 2019 in Tel Aviv. Ondanks dat Famous één minuut heeft gezongen van het lied “No puedo más” wat een van de 17 kanshebbers is om het definitieve lied te worden, is dus nu nog niet zeker met welk lied Famous naar Israël reist.

Dat ligt o.a. aan de spanjaarden die stemmen en kiezen uit de 17 kanshebbende liedjes die in korte video’s zijn opgevoerd door alle deelnemers van OT-2018. Vanaf 2 januari is het niet meer mogelijk te stemmen en zal niet lang daarna het winnende lied bekend worden gemaakt bij een speciaal Eurovision OT gala.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.