84,5% minder hotelovernachtingen in Spanje in november

84,5% minder hotelovernachtingen in Spanje in november
Beeld: Freepik

84,5% minder hotelovernachtingen in Spanje in november

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – 2020 zal het slechtste toeristische jaar worden na jaren van records wat betreft aantal buitenlandse toeristen en hotelovernachtingen. De pandemie heeft ervoor gezorgd dat er al maanden sprake is van dalende cijfers zoals in de maand november waarin het aantal overnachtingen in Spanje daalde met 84,5% naar 2,8 miljoen in plaats van de 18,3 miljoen in november 2019.

De hotels in Spanje hebben in de maand november 1,1 miljoen reizigers op bezoek gehad die goed waren voor 2,8 miljoen overnachtingen. Het overgrote deel van de reizigers was uit Spanje zelf afkomstig, te weten 914.869 Spanjaarden die goed waren voor 1.785.952 overnachtingen terwijl er 256.412 buitenlandse reizigers waren die goed waren voor 1.060.417 overnachtingen, aldus de cijfers van het Spaanse Bureau voor de Statistiek (INE).

November is alweer de negende maand dat er minder hotelovernachtingen zijn in Spanje. Gedurende de eerste 10 maanden van 2020 daalde het aantal overnachtingen met 72,9% naar een totaal van 88,4 miljoen hotelovernachtingen waarvan 48,7 miljoen door Spanjaarden en 39,7 miljoen door buitenlanders. Dat is veel minder dan de 326 miljoen overnachtingen in de eerste 10 maanden van 2019.

De meeste overnachtingen van alle reizigers in november vonden plaats op de Canarische Eilanden (27%) gevolgd door de Madrid regio (14,3%), Andalusië (11,3%), Catalonië (9,8%), Valencia regio (9,7%), Castilië en León (4,8%), Galicië (4,7%), Baskenland (3,3%), Castilla-La Mancha (3,2%), Aragón (3,1%), Extremadura (2,4%) Balearen (1,6%), Murcia (1,5%), Navarra (1,2%), Asturië (0,9%), Cantabrië (0,6%) en La Rioja (0,4%).

De Spanjaarden overnachten het meeste in Andalusië, Valencia regio en Catalonië terwijl dat voor de buitenlanders de Canarische Eilanden, Madrid regio en Catalonië waren in de maand november.

Bekijk alle cijfers en informatie HIER (PDF).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.