Het Spaanse woord of zin van de dag (167)

123rf
Beeld: 123rf

Het Spaanse woord of zin van de dag (167)

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Veel lezers spreken, schrijven en begrijpen het Spaans waarschijnlijk al maar er zullen ongetwijfeld ook veel lezers zijn die de Spaanse taal nog niet zo goed of helemaal niet onder de knie hebben. Daarom behandelen we in samenwerking met Supergoed Spaans Leren elke dag een Spaans woord, gezegde of zin en geven daarbij de juiste uitspraak. Doe je ook mee!

Deze ‘palabras españolas’ ofwel Spaanse woorden zijn gebaseerd op het castellano (uitspraak: kastejano – castiliaans), het zogenaamde algemeen beschaafd Spaans. Het komt erg vaak voor dat een Spaans woord diverse betekenissen heeft of in andere hoedanigheid gebruikt kan worden. 

Jouw taalbegeleidster is Cintha van Marrewijk en zij leert iedereen snel en makkelijk Spaans via www.supergoedspaansleren.nl

Dinsdag 22 december

El martes 22 de diciembre 2020
uitspraak: el martes beentidos de dicjembre (slissende c) dosmielbeente

het verschil uitleggen tussen ¨YO¨ en ¨A MI¨

Als je zegt in het Spaans: ik houd van ….– me gusta…, dan antwoord je: A mi también – ik ook, maar kan ook betekenen: voor mij ook of mij ook.
Als je zegt in het Spaans: Ik ben Nederlands, soy holandes/a, dan antwoord je: Yo también – ik ook

Als je zegt in het Spaans: ik houd niet van ….– no me gusta…, dan antwoord je: A mi tampoco – ik ook niet. Of het betekent ook: voor mij ook niet.
Als je zegt in het Spaans: Ik ben niet Nederlands, – no soy holandes/a, dan antwoord je: Yo tampoco – ik ook niet.

Probeer maar eens een paar zinnen te maken in de Besloten Facebook groep waar we iedereen helpen: www.facebook.com/groups/gratisspaanselessen

Ga naar de inhoud