Search
menu
Search

Heerlijk zonnig en warm lenteweer verwacht tijdens de kerstdagen in Spanje

Heerlijk zonnig en warm lenteweer verwacht tijdens de kerstdagen in Spanje
Beeld: Canva

Heerlijk zonnig en warm lenteweer verwacht tijdens de kerstdagen in Spanje

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Goed nieuws voor alle energietoeristen, overwinteraars, geëmigreerde Nederlanders en Belgen en de vakantiegangers die met de feestdagen in Spanje zijn. Het ziet ernaar uit dat deze kerst de korte broek en poloshirts uit de koffer gehaald kunnen worden want de temperaturen overdag stijgen tot boven de 25 graden in vooral het Middellandse Zeegebied.

Het wordt een warme kerst dit jaar volgens alle weerwebsites en weerexperts, inclusief de Spaanse weerdienst AEMET. Daarbij hebben we het dan vooral over die regio’s die langs de Middellandse Zee liggen zoals Catalonië, Valencia regio, Murcia en Andalusië maar ook de Balearen eilanden. 

Over het algemeen ligt de maximumtemperatuur overal langs de Middellandse Zee ongeveer 5 graden hoger dan normaal. Overigens wordt er ook veel warmer weer dan normaal voorspeld in Asturië, Cantabrië, Baskenland, La Rioja en Navarra. 

Op de Canarische Eilanden beginnen de feestdagen zoals het hoort, met temperaturen die boven de 25 graden stijgen. Vanaf zondag 25 december wordt echter regen verwacht maar zoals altijd is dat niet op alle eilanden hetzelfde verhaal.

De AEMET laat zien dat de regen op La Palma, El Hierro, La Gomera en Tenerife begint en daarna op 26 december ook op Gran Canaria aankomt, met kans op regen op Fuerteventura terwijl Lanzarote en La Graciosa regenvrij blijven. Vanaf 27 december tot en met oudejaarsavond is er kans op regen en onweer op alle Canarische Eilanden. De temperaturen overdag blijven tussen de 20 en 26 graden.

Ook tijdens de jaarwisseling lijkt het erop dat het in ieder geval langs de Middellandse Zee en op de Balearen zonnig, warm en droog blijft. In de rest van Spanje is het weer voorlopig wisselvallig maar veel buien worden niet verwacht. Op de Canarische Eilanden blijft het wisselvallig met kans op buien, maar dat is op elk eiland weer anders.

weervoorspelling
Ga naar de inhoud