Jager schiet twee boswachters dood in Lleida

Oeps ... foto ontbreekt!

Jager schiet twee boswachters dood in Lleida

Dit artikel is 7 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LLEIDA – Ismael Rodriguez Clemente, een inwoner van de gemeente Vacarisses, provincie Barcelona, heeft zichzelf gemeld bij de politie en toegegeven dat hij twee boswachters (agentes rurales) heeft doodgeschoten. Het gaat om de 43-jarige Francesc Xavier Ribas Villa en de 39-jarige David Iglesias die afgelopen zaterdag met schoten in het hoofd in een bos werden gevonden.

Boswachters of agentes rurales gaan bijna nooit bewapend op stap en ook in dit geval had het tweetal geen wapens bij zich. Toch werden ze in principe in koelen bloede in het hoofd neergeschoten door de 28-jarige jager en inwoner van Vacarisses, provincie Barcelona. De dubbele moord werd deze zaterdag rond 11.40 uur gepleegd in de gemeente Aspa, provincie Lleida. In eerste instantie had de politie geen idee wat er gebeurd was met de boswachters en waarom deze waren neergeschoten.

Later meldde de 28-jarige jager zich echter bij de politie en gaf hij toe de boswachters te hebben neergeschoten. De reden daarvoor is op dit moment nog onbekend. Wel is bekend dat de jager een verlopen vergunning had voor het jachtgeweer waarmee Ismael Rodriguez Clemente de boswachters neerschoot. Volgens de politie is hier geen sprake van een ongeval aangezien beide agenten in hun hoofd zijn geschoten. Het lijkt meer op een dubbele moord dan iets anders maar onderzoek moet verder uitwijzen wat er echt gebeurd is.

Inwoners van het dorp waar de jager vandaan komt begrijpen ook niet wat er gebeurd is aangezien Ismael bekend staat als een rustig persoon die eerder problemen vermijdt dan opzoekt. Daarnaast is hij bekend als fervent jager en is dat samen met motorrijden zijn grote passie. Mede daarom heeft Ismael meerdere wapenvergunningen waaronder voor het jachtgeweer wat bij de moord gebruikt is echter in dat geval was de vergunning enkele maanden verlopen – (Remco Stoffer)

Ga naar de inhoud