skip to Main Content
Jager schiet twee boswachters dood in Lleida

Jager schiet twee boswachters dood in Lleida

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

LLEIDA – Ismael Rodriguez Clemente, een inwoner van de gemeente Vacarisses, provincie Barcelona, heeft zichzelf gemeld bij de politie en toegegeven dat hij twee boswachters (agentes rurales) heeft doodgeschoten. Het gaat om de 43-jarige Francesc Xavier Ribas Villa en de 39-jarige David Iglesias die afgelopen zaterdag met schoten in het hoofd in een bos werden gevonden.

Boswachters of agentes rurales gaan bijna nooit bewapend op stap en ook in dit geval had het tweetal geen wapens bij zich. Toch werden ze in principe in koelen bloede in het hoofd neergeschoten door de 28-jarige jager en inwoner van Vacarisses, provincie Barcelona. De dubbele moord werd deze zaterdag rond 11.40 uur gepleegd in de gemeente Aspa, provincie Lleida. In eerste instantie had de politie geen idee wat er gebeurd was met de boswachters en waarom deze waren neergeschoten.

Later meldde de 28-jarige jager zich echter bij de politie en gaf hij toe de boswachters te hebben neergeschoten. De reden daarvoor is op dit moment nog onbekend. Wel is bekend dat de jager een verlopen vergunning had voor het jachtgeweer waarmee Ismael Rodriguez Clemente de boswachters neerschoot. Volgens de politie is hier geen sprake van een ongeval aangezien beide agenten in hun hoofd zijn geschoten. Het lijkt meer op een dubbele moord dan iets anders maar onderzoek moet verder uitwijzen wat er echt gebeurd is.

Inwoners van het dorp waar de jager vandaan komt begrijpen ook niet wat er gebeurd is aangezien Ismael bekend staat als een rustig persoon die eerder problemen vermijdt dan opzoekt. Daarnaast is hij bekend als fervent jager en is dat samen met motorrijden zijn grote passie. Mede daarom heeft Ismael meerdere wapenvergunningen waaronder voor het jachtgeweer wat bij de moord gebruikt is echter in dat geval was de vergunning enkele maanden verlopen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Spanje is een prachtig land en het heeft vele voordelen, maar een van de dingen die gereguleerd zouden moeten worden is de jacht. Maar ja, reguleren betekent oude tradities en het old boys network doorbreken. Het jagersvolk dat ik op mijn wandelingen met mijn honden tegenkom, is puberaal en vaak beschonken als een wilde om zich heen aan het schieten – het is immers vooral een ‘mannen’ (lees: bruten)-uitje -, waarbij het natuurlijk evenwicht geen enkele rol speelt en de eigen jachthonden zo extreem slecht worden behandeld dat ik het liefst ook met geweer op pad zou willen gaan. Het zal duidelijk zijn op wie ik mijn geweer zou willen richten.
    De jacht én het wapenbezit zouden eens aan een grondig onderzoek moeten worden onderworpen. En dan zou een mogelijk nieuw beleid ook nog gecontroleerd moeten worden, maar door wie? Bestaat er eigenlijk wel een goed functionerende controle-instantie op welk vlak dan ook in politiek Spanje? Laten we hopen dat de nieuwe generatie die zich langzamerhand aan het losweken is van de machista-cultuur, zich er ook met woord en daad tegen zal keren en dat deze misstanden in de loop van de komende decennia zullen verdwijnen.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken