Jager schiet twee boswachters dood in Lleida

Policia Nacional / Twitter
Beeld: Policia Nacional / Twitter

Jager schiet twee boswachters dood in Lleida

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LLEIDA – Ismael Rodriguez Clemente, een inwoner van de gemeente Vacarisses, provincie Barcelona, heeft zichzelf gemeld bij de politie en toegegeven dat hij twee boswachters (agentes rurales) heeft doodgeschoten. Het gaat om de 43-jarige Francesc Xavier Ribas Villa en de 39-jarige David Iglesias die afgelopen zaterdag met schoten in het hoofd in een bos werden gevonden.

Boswachters of agentes rurales gaan bijna nooit bewapend op stap en ook in dit geval had het tweetal geen wapens bij zich. Toch werden ze in principe in koelen bloede in het hoofd neergeschoten door de 28-jarige jager en inwoner van Vacarisses, provincie Barcelona. De dubbele moord werd deze zaterdag rond 11.40 uur gepleegd in de gemeente Aspa, provincie Lleida. In eerste instantie had de politie geen idee wat er gebeurd was met de boswachters en waarom deze waren neergeschoten.

Later meldde de 28-jarige jager zich echter bij de politie en gaf hij toe de boswachters te hebben neergeschoten. De reden daarvoor is op dit moment nog onbekend. Wel is bekend dat de jager een verlopen vergunning had voor het jachtgeweer waarmee Ismael Rodriguez Clemente de boswachters neerschoot. Volgens de politie is hier geen sprake van een ongeval aangezien beide agenten in hun hoofd zijn geschoten. Het lijkt meer op een dubbele moord dan iets anders maar onderzoek moet verder uitwijzen wat er echt gebeurd is.

Inwoners van het dorp waar de jager vandaan komt begrijpen ook niet wat er gebeurd is aangezien Ismael bekend staat als een rustig persoon die eerder problemen vermijdt dan opzoekt. Daarnaast is hij bekend als fervent jager en is dat samen met motorrijden zijn grote passie. Mede daarom heeft Ismael meerdere wapenvergunningen waaronder voor het jachtgeweer wat bij de moord gebruikt is echter in dat geval was de vergunning enkele maanden verlopen – (Remco Stoffer)

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.