Hulphond 15-jarig meisje onder bedreiging pistool gestolen in Madrid

Fundación Bocalán del Perro de Ayuda Social / Facebook
Beeld: Fundación Bocalán del Perro de Ayuda Social / Facebook

Hulphond 15-jarig meisje onder bedreiging pistool gestolen in Madrid

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Afgelopen 20 januari werd in Aranjuez nabij Madrid onder bedreiging van een pistool een zwarte labrador gestolen. Het gaat in dit geval echter niet om een normale hond maar een speciaal getrainde hulphond die als bestemming haar nieuwe baasje, een 15-jarig gehandicapt meisje, had. De hond werd gestolen toen de trainer op straat liep tijdens een dagelijkse trainingssessie.

Volgens het eigen Facebook bericht van de Fundación Bocalán del Perro de Ayuda Social werd de hond genaamd Pocahontas op maandag 20 januari nabij de McDonalds in Aranjuez (Madrid) gestolen door een groep mannen in een witte Renault Express bestelbus.

Trainer Alfonso García liep rond 11 uur ‘s morgens met de speciale hulphond , een zwarte labrador, op straat toen plotseling vier mannen uit een bestelbus sprongen en onder bedreiging van een pistool de hulphond meenamen. Naast de hond werd de man ook beroofd van zijn geld en mobiele telefoon.

Hulphond Pocahontas had als eindbestemming een nieuwe familie waar een 15-jarig gehandicapt meisje al drie jaar op haar speciale hulp wacht. De hond is getraind om kleding uit te doen, deuren te openen, lichten aan te doen etc.

Inmiddels heeft men een beloning van 800 euro ter beschikking voor degene die of de hond teruggeeft of de beslissende tip kan geven over waar de hond is.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.