Hulphond 15-jarig meisje onder bedreiging pistool gestolen in Madrid

Fundación Bocalán del Perro de Ayuda Social / Facebook
Beeld: Fundación Bocalán del Perro de Ayuda Social / Facebook

MADRID – Afgelopen 20 januari werd in Aranjuez nabij Madrid onder bedreiging van een pistool een zwarte labrador gestolen. Het gaat in dit geval echter niet om een normale hond maar een speciaal getrainde hulphond die als bestemming haar nieuwe baasje, een 15-jarig gehandicapt meisje, had. De hond werd gestolen toen de trainer op straat liep tijdens een dagelijkse trainingssessie.

Volgens het eigen Facebook bericht van de Fundación Bocalán del Perro de Ayuda Social werd de hond genaamd Pocahontas op maandag 20 januari nabij de McDonalds in Aranjuez (Madrid) gestolen door een groep mannen in een witte Renault Express bestelbus.

Trainer Alfonso García liep rond 11 uur ‘s morgens met de speciale hulphond, een zwarte labrador, op straat toen plotseling vier mannen uit een bestelbus sprongen en onder bedreiging van een pistool de hulphond meenamen. Naast de hond werd de man ook beroofd van zijn geld en mobiele telefoon.

Hulphond Pocahontas had als eindbestemming een nieuwe familie waar een 15-jarig gehandicapt meisje al drie jaar op haar speciale hulp wacht. De hond is getraind om kleding uit te doen, deuren te openen, lichten aan te doen etc.

Inmiddels heeft men een beloning van 800 euro ter beschikking voor degene die of de hond teruggeeft of de beslissende tip kan geven over waar de hond is.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

7
Reageer op dit artikel

7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
leo

Nieuws is incompleet. Hij werd overvallen maar omdat de overvallers niet tevreden waren over de hoeveelheid geld werd besloten de hond mee te nemen. De overvallers kwamen dus niet voor de hond wat het nieuws je wilt doen geloven maar in eerste instantie voor het geld. (Ze hebben de hond dus waarschijnlijk verkocht aan de honden gevechts mafia als trainings dier en is de hond waarschijnlijk ook niet meer in leven.)

Eric

Zeer ongeloofwaardig verhaal.
Mogelijk is slachtoffer dader.

Jozef

Deze misdaad is niet alleen triest maar ook misdadig. Daar hoort naar mijn gevoel de hoogste straf aan worden gegeven. Juridisch zal er wel een ontwijking gevonden worden, maar in deze situatie moet en kan ervan afgeweken worden. Dit betreft, die hoogste straf, dan voor alle leden van dit geboefte. Voor dit stelen onder gewapende bedreiging moet deze laffe daad niet met een luxe gevangenisstraf worden vereffend maar met een lijfstraf. Genoegdoening aan het slachtoffer. In dit geval aan de gehandicapte persoon.
Ik ben geen jurist, noch rechter maar een normaal weldenkend mens.
Dit is geen zelfoverschatting en dit ter meer-informatie.
Jozef

reinier ruiter

wat een helden om een hond te stelen en de trainer beroven van zijn bezittingen een kind van 15 jaar is hier mee zwaar gedupeerd

Eugenia

Te triest voor woorden. Ik hoop dat de hond snel in goede staat teruggevonden wordt en dat die groep mannen opgepakt wordt. En dan flink straffen, opsluiten en nooit meer loslaten 😡.

Wizza

Waarom is er geen signalement van de daders???

inekejongeleen@gmail.com

Wat triest weer, bah

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.