Málaga verrast door enorme wolkbreuk met hagelstorm

Twitter
Beeld: Twitter

Málaga verrast door enorme wolkbreuk met hagelstorm

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De inwoners van Málaga en de provincie zijn donderdagmorgen verrast door een enorme wolkbreuk met niet alleen veel regen maar ook iets wat men niet vaak ziet in de stad Málaga, wit gekleurde straten, pleinen en stranden. In dit geval komt dat niet door sneeuw maar door de enorme hagel die naar beneden kwam.

In de stad Málaga konden inwoners hun ogen niet geloven want het was nu werkelijk winterwonderland. Een mooi contrast in bijvoorbeeld de Calle Larios waar men gedurende de hele kerstperiode kon genieten van de kerstmuziek- en lichtshow maar zonder sneeuw. Nu is ook die straat geheel wit gekleurd door de hagel wat uiteraard mooie foto’s oplevert omdat de kerstverlichting er nog hangt/staat.

De hagel is dan wel mooi om te zien, het heeft ook veel problemen opgeleverd met o.a. het verkeer. Er waren tientallen km aan files omdat de hagel ongeveer viel rond de tijd (tussen 6.30 en 7.30 uur) dat veel mensen naar hun werk gaan. Daarnaast moesten veel mensen beschutting zoeken omdat de hagel hard naar beneden kwam en in bv. Limonar tot aan de knieën kwam.

Op verschillende plaatsen zoals Cártama Estación waren er overstromingen omdat er in korte tijd 92 liter/m2 regen viel waardoor de straten en pleinen blank stonden. In de regios Limonar, Mayorazgo, Parque Clavero en Cártama zijn de scholen gesloten.

Ook de stranden waren bedekt met een laag hagel waardoor het leuk alsof het er gesneeuwd had. In feite heeft de hagelstorm alleen het centrum en het oosten van Málaga getroffen terwijl in het westen en noorden geen sprake was van hagel.

Volgens de Spaanse weerdienst Aemet zal het nog de hele dag rommelen met regen, storm en slecht weer waarbij men niet uitsluit dat er meer hagel kan vallen de komende uren en op meer plaatsen.

Ga naar de inhoud