Minimumloon Spanje is verhoogd naar 950 euro (2020)

Minimumloon Spanje is verhoogd naar 950 euro
Beeld: Pixabay

MADRID – Na de verhoging van de pensioenen met 0,9% en de salarisverhoging van 2% voor de ambtenaren heeft de coalitieregering van Pedro Sánchez met alle betrokken partijen waaronder de vakbonden, verenigingen van werkgevers en zelfstandigen een overeenkomst gesloten om de minimumlonen per 1 januari 2020 met 5,5% te verhogen naar 950 euro.

Sinds 1 januari 2020 heeft Spanje (met terugwerkende kracht) een nieuw ‘Salario Mínimo Interprofesional (SMI)’ ofwel minimumsalaris. De coalitieregering en betrokken partijen hebben afgesproken niet de gewilde stijging van 900 naar 1.000 euro door te voeren maar wel het minimumsalaris te verhogen naar 950 euro. Zo’n 2 miljoen werkenden zullen profijt hebben van deze maatregel.

Op 1 januari 2019 werd het minimumloon al met 22,3% verhoogd van 735,90 euro bruto per maand naar 900 euro bruto per maand (bij 14 betalingen). Dit keer is de stijging minder groot met 5,5% van 900 euro bruto naar 950 euro per bruto per maand of 13.300 euro bruto per jaar (14 betalingen) met als objectief binnen niet al te lange tijd 1.000 euro bruto per maand of 14.000 euro bruto per jaar (14 betalingen).

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

4
Reageer op dit artikel

2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
RolfR

“Zo’n 2 miljoen werkenden zullen profijt hebben van deze maatregel.” Het gaat dus enkel om de 2M laagbetaalde banen. Het inkomensverschil word verkleint en met de kosten zal het meevallen. Met het inkomen gaan namelijk ook de belastinginkomsten omhoog.

Juan74

Prachtige gebaren van een nieuwe regering die snel wat punten moet scoren bij de bevolking in de hoop dat de bevolking ze dan zal vergeven dat ze het volk verraden hebben door in bed te gaan liggen met partijen die helemaal niet bij Spanje willen horen. Maar dat terzijde. Ik zag gisteren Pedro en Pablo afzonderlijk op TV van alles beloven. De staatsschuld zou naar beneden gaan, het begrotingstekort moet naar beneden en dat zal ook gaan gebeuren. Tot op heden neemt men echter een paar populaire maatregelen die de schatkist alleen maar leger zullen maken. Hoe al deze kadootjes… Lees verder »

Hans Heerema

Dus de arme Spanjaard moet gewoon arm blijven?

Hans Heeresma

Hij krijgt 950
De huur is ongeveer 400
Gas/water/ licht 200
dan houdt hij over
350
per week 90,-
per dag 12,
En u heeft het over prijzen voor de toerist?
U moet u diep schamen.
Daar moet hij alles voor doen
Zijn eten, zijn kinderen
Heeft hij een vakantie?
Heeft hij een auto?
Hoe kunt u vanuit uw riante positie oordelen?
Steken zij de handen niet uit de mouwen?

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.