Rivier Ter uit haar oevers getreden in Gerona

Twitter
Beeld: Twitter

Rivier Ter uit haar oevers getreden in Gerona

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GERONA – De rivier Ter is in de wijken Pedret, Sant Ponç en Font Major in de Catalaanse stad Gerona uit haar oevers getreden en straten staan blank. Inwoners van deze wijken worden opgeroepen in hun huizen te blijven en indien mogelijk naar de eerste verdieping te gaan. Ondertussen is de situatie van de rivier Onyar die door het centrum gaat kritiek en heeft het water bijna de emblematische gekleurde huizen bereikt.

Op woensdagmiddag/avond is de rivier Ter die deels door de stad Gerona gaat uit haar oevers getreden. De wijken Pedret, Sant Ponç en Font Major staan blank en het water is reeds diverse woningen en andere gebouwen binnengekomen. 

Inwoners zeggen dat dit de afgelopen 80 jaar nog nooit gebeurd is terwijl de autoriteiten spreken over een zeer ernstige situatie en de bevolking eraan herinnert dat het noodweer nog niet voorbij is.

De Ter rivier is de grootste rivier die deels rond het oude centrum van de stad Gerona gaat maar een aftakking heeft in de Onyar rivier die bekender is bij de bezoekers vanwege de bruggen en oevers die volgebouwd zijn met de gekleurde huizen.

Vanwege de aanhoudende regen en de stijging van het waterpeil in het stuwmeer Susqueda heeft men water moeten lozen waardoor de rivier extra is gestegen met 1.300 kubieke meter per seconde.

Naast de stad Gerona hebben ook andere dorpen te maken met het hoge water in de Ter rivier zoals Osor, Susqueda, Amer, La Cellera de Ter, Sant Julià del Llor i Bonmatí, Anglès, Bescanó, Sant Gregori, Salt, Girona, Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis, Celrà, Bordils, Cervià de Ter, Sant Jordi Desvalls, Sant Joan de Mollet, Flaçà, Foixà, Colomers, Jafre, Verges, Ultramort, Serra de Daró, La Tallada d’Empordà, Fontanilles, Ullà, Gualta en Torroella de Montgrí.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.