Nieuwe ‘Nederlandse’ winkelcentrum Tarragona gaat ‘Tarraco Centrum’ heten

Nieuwe ‘Nederlandse’ winkelcentrum Tarragona gaat ‘Tarraco Centrum’ heten

Nieuwe ‘Nederlandse’ winkelcentrum Tarragona gaat ‘Tarraco Centrum’ heten

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – reeds in 2019 werd bekend dat de IKEA definitief niet naar de provincie Tarragona gaat komen, althans niet met het oude formaat van de grote meubelzaak zoals we deze kennen. Al snel werd gezocht naar andere kandidaten voor de bouwgrond in de wijk Campclar tegenover het Les Gavarres commercieel centrum. En die kandidaat werd gevonden in de Nederlandse projectontwikkelaar Ten Brinke die nu de naam van het nieuwe winkelcentrum bekend heeft gemaakt.

‘Tarraco Centrum’ wordt de naam van het nieuwe winkelcentrum in de stad Tarragona. De Nederlandse projectontwikkelaar Ten Brinke heeft in 2019 circa 16 miljoen euro betaald voor de bouwgrond waar de IKEA gedurende jaren een nieuwe meubelzaak wilde openen.

De bedoeling van Ten Brinke is om een openlucht winkelcentrum te bouwen in de stijl van het pal er tegenover gelegen Les Gavarres wat al jaren bestaat. Het zal dus een commercieel centrum gaan worden maar dus niet in de stijl van Parc Central, het overdekte winkelcentrum in Tarragona. 

Ten Brinke opende in november 2018 reeds een commercieel centrum nabij Madrid met de naam Puerta de Algete en de variant die bij Tarragona gebouwd gaat worden zal daar veel op lijken met bekende winkels zoals Burger King, Aldi, Ahorramás, Orenes, Shell, Dulces Tentaciones, Petuluku en Midas. Het zou daarnaast natuurlijk helemaal geweldig zijn als er een IKEA Diseña winkel zou komen maar dat is vooralsnog meer een wens dan een feit.

Naam

Om een geschikte naam voor het nieuw te bouwen winkelcentrum te kiezen heeft Ten Brinke aan de bevolking gevraagd of zij ideeën hadden. Volgens de projectontwikkelaar hebben ze meer dan 180 namen ontvangen en heeft men uiteindelijk gekozen voor ‘Tarraco Centrum’.

‘Tarraco’ is de oude Romeinse naam voor de huidige stad Tarragona waarmee Ten Brinke de link met de eeuwenoude geschiedenis van de stad wil aangeven. ‘Centrum’ is natuurlijk de link naar Centro Comercial maar dan in het Latijn en betekent middelpunt. 

Nederlands tintje

De keuze voor ‘Centrum’ is opvallend want een winkelcentrum in het Spaans heet ‘Centro Comercial’ en Centrum klinkt meer Nederlands als in Winkelcentrum. ‘Tarraco Centro’ zou meer Spaans klinken maar wellicht wil Ten Brinke een Nederlands tintje aan het winkelcentrum geven. 

Het zou natuurlijk nog Nederlanders zijn als er iemand zou komen die er een Nederlandse specialiteiten winkel zou openen (ideetje1, tarragona@tenbrinke.com of www.tenbrinke.com/es). Ongetwijfeld dat de duizenden Nederlanders (en Belgen) die in de provincie wonen blij zouden zijn ;). Misschien kan de HEMA ook contact met Ten Brinke opnemen (ideetje2) om er een nieuwe vestiging te openen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.