Nog niet gebluste natuurbrand Almería verwoest 400 ha in Sierra de Gádor

Nog niet gebluste natuurbrand Almería verwoest 400 ha in Sierra de Gádor
Beeld: Twitter

Nog niet gebluste natuurbrand Almería verwoest 400 ha in Sierra de Gádor

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALMERÍA – De provincie Almería in Andalusië heeft te maken met een natuur- en bosbrand in de gemeente Berja waar inmiddels alweer 400 hectare natuur is verwoest. Met man en macht wordt er door tientallen brandweerlieden gewerkt aan het blussen van de tot nu toe ongecontroleerde brand.

Het gaat in het geval van de nieuwe brand meer om een natuurbrand dan een bosbrand vanwege de struiken en lage bomen die verwoest zijn in het Parque Periurbano de Castala en de Sierra de Gádor in de gemeente Berja.

Vrijdagmiddag rond 16 uur werd er melding gedaan van de natuurbrand en werd meteen het plan infoca geactiveerd. Vanaf dat moment en gedurende de nacht van vrijdag op zaterdag werken er meer dan 70 brandweerlieden aan het bussen van de vlammenzee en het voorkomen van verdere uitbreiding van de natuurbrand.

Volgens de eerste berichtgeving heeft de harde wind er blijkbaar voor gezorgd dat een hoogspanningskabel brak en in de struiken terecht kwam. 

De plaats waar de brand is ontstaan en waar men nu met man en macht, ter land en in de lucht met helikopters en blusvliegtuigen werkt aan het blussen, is ver weg van de bewoonde gebieden dus niemand is geëvacueerd.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.