Nog niet gebluste natuurbrand Almería verwoest 400 ha in Sierra de Gádor

Nog niet gebluste natuurbrand Almería verwoest 400 ha in Sierra de Gádor
Beeld: Twitter

Nog niet gebluste natuurbrand Almería verwoest 400 ha in Sierra de Gádor

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALMERÍA – De provincie Almería in Andalusië heeft te maken met een natuur- en bosbrand in de gemeente Berja waar inmiddels alweer 400 hectare natuur is verwoest. Met man en macht wordt er door tientallen brandweerlieden gewerkt aan het blussen van de tot nu toe ongecontroleerde brand.

Het gaat in het geval van de nieuwe brand meer om een natuurbrand dan een bosbrand vanwege de struiken en lage bomen die verwoest zijn in het Parque Periurbano de Castala en de Sierra de Gádor in de gemeente Berja.

Vrijdagmiddag rond 16 uur werd er melding gedaan van de natuurbrand en werd meteen het plan infoca geactiveerd. Vanaf dat moment en gedurende de nacht van vrijdag op zaterdag werken er meer dan 70 brandweerlieden aan het bussen van de vlammenzee en het voorkomen van verdere uitbreiding van de natuurbrand.

Volgens de eerste berichtgeving heeft de harde wind er blijkbaar voor gezorgd dat een hoogspanningskabel brak en in de struiken terecht kwam. 

De plaats waar de brand is ontstaan en waar men nu met man en macht, ter land en in de lucht met helikopters en blusvliegtuigen werkt aan het blussen, is ver weg van de bewoonde gebieden dus niemand is geëvacueerd.

Ga naar de inhoud