95-jarige vrouw in haar woning in Figueres op brute wijze seksueel misbruikt

95-jarige vrouw in haar woning in Figueres op brute wijze seksueel misbruikt
Beeld: @mossos / twitter

95-jarige vrouw in haar woning in Figueres op brute wijze seksueel misbruikt

GIRONA – In een woning in de Catalaanse stad Figueres in de provincie Girona is een 95-jarige vrouw verkracht. Een nu nog onbekende man, die zowel Spaans als Catalaans sprak, wist via een raam de woning van de alleenwonende vrouw binnen te dringen en de hoogbejaarde vrouw met geweld seksueel te misbruiken.

De gebeurtenis, die pas op zondag werd gemeld door de Catalaanse krant El Punt Avui, vond afgelopen vrijdagavond plaats in omstandigheden die nu worden onderzocht door de Catalaanse politie Mossos d’Esquadra. De vrouw in kwestie moest naar het ziekenhuis worden gebracht voor behandeling aan haar zware verwondingen.

Zoals de kranten melden wist een man met een kap op zijn hoofd die zowel Spaans als Catalaans sprak (belangrijk voor het onderzoek) door een raam de woning van de vrouw binnen te komen. Eenmaal binnen wist de man de hoogbejaarde alleenwonende 95-jarige vrouw seksueel te misbruiken.

Na de gewelddadige aanval verliet de man het huis en kon de verkrachte vrouw zelf 112 bellen waarna de politie en een ambulance zich naar de woning in Figueres spoeden. De vrouw werd met diverse zware verwondingen, onder andere aan haar geslachtsdelen, gezicht, armen en benen, naar het ziekenhuis gebracht en met spoed geopereerd. Ondertussen is de politie een onderzoek is gestart in de hoop de man te traceren en te arresteren.

De vrouw in kwestie is een weduwe en woont al jaren alleen in haar woning. Ze heeft geen eigen kinderen en haar naaste verwanten wonen in Badalona. De 95-jarige vrouw heeft een werkster voor het huishouden en ze was alleen thuis toen ze vrijdag voor middernacht werd aangevallen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.