Een honderdtal Romeinse legionairs marcheerde in het centrum van Madrid

Een honderdtal Romeinse legionairs marcheerde in het centrum van Madrid
Beeld: @ardelucus / twitter

Een honderdtal Romeinse legionairs marcheerde in het centrum van Madrid

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Meer dan honderd mensen die verkleed waren als Romeinse legionairs waren op zaterdag met hun standaarden en trommels te vinden in de straten van Madrid. Zo lieten ze een klein voorbeeld zien van het ‘Arde Lucus’ feest dat jaarlijks gevierd wordt in Lugo. 

Bij dit feest wordt de geschiedenis van de Romeinen en de Castro-bevolking in de streek nagespeeld. Dit gebeurt sinds het jaar 2002 om de Romeinse geschiedenis van Lugo te herdenken. Lugo is de oudste stad van Galicië. Het feest is ook al uitgeroepen tot een feest van ‘nationaal toeristische interesse’. Op deze manier herdenkt Lugo het vredige samenleven van de Romeinen en de Castro-bevolking, een Keltisch volk dat leefde in wat nu de provincie Galicië is. De geschiedenis die herdacht wordt is van ongeveer tweeduizend jaar geleden. 

De parade in Madrid begon om half zes op het Plaza de Oriente en ging toen verder over de calle Mayor, de Plaza Mayor, de Puerta del Sol, de calle Arenal en kwam dan weer terug naar het Plaza de Oriente. 

Het feest werd ook bijgewoond door de burgemeester van Lugo, Lara Méndez. De parade is onderdeel van de activiteiten van Lugo in FITUR  – Feria Internacional de Turismo (internationale beurs van toerisme). De FITUR vond plaats in Madrid van 18 januari tot 22 januari.

Ga naar de inhoud