Nederlanders Mathieu Van der Poel en Fem van Empel winnen Wereldbekerwedstrijd veldrijden in Benidorm

Nederlanders Mathieu Van der Poel en Fem van Empel winnen het WK veldrijden in Benidorm
Beeld: Benidormcx.es / web

Nederlanders Mathieu Van der Poel en Fem van Empel winnen Wereldbekerwedstrijd veldrijden in Benidorm

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Een groot feest is de enige manier om samen te vatten wat er zondag 22 januari de hele dag in de parken van Foietes en El Moralet werd beleefd. Het Wereldbekerwedstrijd veldrijden (Cyclocross) Benidorm Costa Blanca 2023 was niet alleen een succes bij het publiek dat in grote aantallen aanwezig was, maar bood ook een prachtig sportief spektakel op een circuit in de toeristische hoofdstad van de Costa Blanca. Het waren de Nederlandse veldrijder Mathieu Van der Poel en veldrijdster Fem van Empel die er met de titels vandoor gingen.

De in België geboren Nederlandse veldrijder Mathieu Van der Poel heeft zondag in Benidorm de ‘Copa del Mundo de Ciclocross UCI – Benidorm Costa Blanca 2023’ of Wereldbekerwedstrijd veldrijden gewonnen. Het wereldkampioenschap was een Nederlands en Belgisch feest want van de 33 deelnemers waren er 15 deelnemers uit België (9) en Nederland (6). De belangrijkste namen waren de Nederlander Wout van Aert, de Belg Mathieu Van der Poel en de Brit Tom Pidcock die dan ook voor een spektakel zorgden.

Bij de vrouwen heeft de Nederlandse veldrijdster Fem van Empel gewonnen en werd de Nederlandse Puck Pieterse tweede terwijl de Nederlandse Shirin van Anrooij derde werd. Van de 16 deelnemers kwamen 10 deelnemers uit Nederland en 1 uit België. 

Bij de junioren-jongens heeft de Belg Yori Corus gewonnen, werd de Belg Seppe van den Boer tweede en de Belg Viktor Vandenberghe derde. Bij de mannen onder 23 jaar won de Belg Thibau Nys en werd de Nederlander Tibor del Grosso tweede. Bij de junioren-meisjes heeft de Nederlandse Lauren Molengraaf gewonnen.

Helaas werden nog voor de wedstrijd begon diverse fietsen gestolen. Dat was onder andere het geval bij de Nederlandse veldrijdster Shirin Van Anrooij en de Belgische Fleur Moors. 

Ga naar de inhoud