Na Baskische en Catalaanse achternamen komt nu de film ‘Ocho apellidos marroquís’

Na Baskische en Catalaanse achternamen komt nu de film ‘Ocho apellidos marroquís’
Beeld: Universal / Canva

Na Baskische en Catalaanse achternamen komt nu de film ‘Ocho apellidos marroquís’

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – In 2014 werd de film ‘Ocho apellidos vascos’ (acht Baskische achternamen) uitgebracht en dat werd het grootste Spaanse kassucces ooit in de bioscopen in Spanje. Slechts een jaar later kwam in 2015 het vervolg met ‘Ocho apellidos catalanes’ (acht Catalaanse achternamen) wat ook een groot succes werd. Inmiddels zijn we acht jaar verder en komt, geheel als verrassing, op 1 december ‘Ocho apellidos marroquíes’ (acht Marokkaanse achternamen) in de bioscoop.

‘Ocho apellidos marroquíes’ wordt de derde film over achternamen die in de bioscopen te zien zal zijn. Het eerste deel ‘Ocho apellidos vascos’ werd in 2014 uitgebracht en wist met bijna 9,4 miljoen bioscoopbezoekers de derde plaats te halen op de lijst van meest bezochte bioscoopfilms ooit in Spanje (achter Titanic en Avatar). Deze verrassende komedie werd zo goed ontvangen dat daarna de vier belangrijkste hoofdrolspelers Dani Rovira, Clara Lago, Karra Elejalde en Carmen Machi Spaansberoemd werden.

Dezelfde hoofdrolspelers waren ook te zien in de opvolger ‘Ocho apellidos catalanes’ die in 2015 uit werd gebracht en minder, maar toch nog steeds bijna 5,7 miljoen personen naar de bioscopen kon lokken. De Baskische en Catalaanse achternamen films zijn beiden op verschillende streamingdiensten zoals Netflix te zien (als je jouw geheugen wilt opfrissen).

Maar nu komt geheel onverwacht de aankondiging van een derde film met de acht achternamen, in dit geval ‘Ocho apellidos marroquíes’. Niemand wist iets af van deze film, maar bij de aankondiging werd een voorproefje en een poster gepresenteerd en aangekondigd dat deze film vanaf 1 december 2023 in de bioscopen te zien is.

De schrijvers van de film, Borja Cobeaga en Diego San José, spreken echter niet over een trilogie met deze derde ‘ocho apellidos …’ film maar meer over een reboot met andere hoofdrolspelers op een ander continent omdat de film plaatsvindt in Marokko. De hoofdrolspelers zijn in deze film Julián López, Michelle Jenner, María Ramos en Elena Irureta. ‘Acht Marokkaanse achternamen’ is opgenomen in Marokko, maar ook in Cantabrië en Madrid. De werktitel van deze film was ‘Casi familia’, iets wat later dus veranderd werd naar ‘Ocho apellidos marroquíes’.

Ga naar de inhoud