Search
menu
Search

Ryanair dwingt tot betaling van zitplaatsen voor kinderen jonger dan 12 jaar

Ryanair dwingt tot betaling van zitplaatsen voor kinderen jonger dan 12 jaar
Beeld: via canva.com

Ryanair dwingt tot betaling van zitplaatsen voor kinderen jonger dan 12 jaar

Ryanair heeft zijn verkoopbeleid gewijzigd en verplicht volwassenen nu om te betalen voor zitplaatsen als ze reizen met kinderen jonger dan 12 jaar. Tot voor kort bood de Ierse budget luchtvaartmaatschappij de optie om willekeurige stoelen te kiezen, waarbij de maatschappij zelf de ruimte indeelde die passagiers innamen. 

Over het algemeen scheidde Ryanair volwassenen van kinderen, maar eenmaal in het vliegtuig zette de bemanning ze bij elkaar. Soms moesten sommige reizigers zelfs van plaats veranderen. De geldende regels staan echter niet toe dat kinderen jonger dan 12 jaar alleen reizen, dat wil zeggen dat ze begeleid moeten worden.

Ryanair heeft echter zijn werkwijze gewijzigd en de optie om een ​​willekeurige stoel te kiezen geschrapt. Nu verplicht het zijn klanten om 6 tot 10 euro te betalen voor de stoel van de begeleider van het kind. Specifiek verschijnt er een blauw venster (zie afbeelding onder deze alinea) met de tekst “ten minste één volwassene van deze reservering moet een gereserveerde stoel kopen en maximaal vier kinderen onder de 12 krijgen gratis gereserveerde stoelen”.

Ryanair informeert zijn klanten dat ze verplicht zijn een ​​stoel te kopen als ze met kinderen reizen. Daarnaast ligt het eraan of er plaats is op de gekozen stoelen.

Consumentenvereniging Consubal herinnert eraan dat ze in 2018 bij het Europees Parlement een klacht indienden tegen Ryanair “vanwege zijn beleid om stoelen willekeurig toe te wijzen en gezinnen te scheiden”. De Commissie verzoekschriften besprak de kwestie en besloot dat het geen kwestie van veiligheid betreft en dat elk land het zelf moest regelen.

Op dit punt benadrukt Consubal dat in Spanje kinderen jonger dan 12 jaar verplicht begeleid moeten worden door een volwassene, dus Ryanair kan geen geld vragen ​​voor de stoelen.

ryanair kosten

Klachten van consumenten

Consumenten hebben veel geklaagd over het nieuwe beleid van Ryanair. Ze vinden het oneerlijk dat ze nu extra moeten betalen om bij hun kinderen te kunnen zitten tijdens een vlucht. Vooral gezinnen met een laag inkomen worden onevenredig hard geraakt. Voor hen vormen de extra kosten een aanzienlijke financiële last. Consumentenorganisaties roepen Ryanair dan ook op om gezinnen met kinderen onder de 12 jaar uit te zonderen van de nieuwe regeling.

Sommige ouders geven aan dat ze vanwege de extra kosten nu überhaupt afzien van een vakantie met het vliegtuig. Dat vinden ze erg jammer, omdat ze hun kinderen graag laten kennismaken met andere landen en culturen. De nieuwe regel van Ryanair belemmert volgens hen het recht op vrije tijd en vakantie.

Reactie Ryanair

Ryanair verdedigt de wijziging in het toewijzingsbeleid voor stoelen. Volgens een woordvoerder is het redelijk dat de begeleider van het kind ook voor zijn stoel betaalt. Op die manier worden de kosten eerlijk verdeeld. Ryanair wijst erop dat andere maatschappijen, zoals KLM, al langer alle passagiers laten betalen voor stoelreserveringen.

De lagekostenmaatschappij zegt begrip te hebben voor de zorgen van sommige reizigers. Toch denkt Ryanair niet aan intrekking van de nieuwe regeling. Wel bekijkt het bedrijf of er speciale tarieven kunnen komen voor gezinnen met kinderen.

Ga naar de inhoud