Search
menu
Search

Spaans paspoort voor het eerst krachtigste ter wereld in 2024

Spaans paspoort voor het eerst krachtigste ter wereld in 2024
Beeld: via canva.com

Spaans paspoort voor het eerst krachtigste ter wereld in 2024

Het Spaans paspoort staat volgens de Henley Passport Index 2024 voor het eerst op een eerste plaats, wat inhoudt dat het paspoort voor de Spanjaarden krachtigste ter wereld is. Met het Spaans paspoort kunnen de Spanjaarden 194 landen zonder visum bezoeken, vier landen meer dan in 2023. Spanje staat boven de Nederlandse en Belgische paspoorten.

Terwijl men met het Nederlands paspoort zonder visum kan reizen naar 192 landen (plaats 3) en in het geval van een Belgisch paspoort naar 191 landen (plaats 4) kunnen de Spanjaarden met hun paspoort zonder de noodzaak van een visum naar 194 landen reizen, goed voor een eerste plaats.

Spanje moet de eerste plaats op deze lijst die al 19 jaar wordt gepubliceerd door Henley & Partners echter wel delen met andere landen zoals Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan en Singapore, allemaal met 194 landen waar de inwoners naartoe kunnen reizen zonder een visum.

Met het Spaans paspoort zijn er 33 landen (van de 227) waar men een visum voor nodig heeft, terwijl dat er 35 zijn voor het Nederlands paspoort en 36 voor het Belgisch paspoort. Daartegenover staan dus 194 visumvrije landen voor iemand met een Spaans paspoort, 192 visumvrije landen voor een Nederlands paspoort en 191 visumvrije landen voor iemand met een Belgisch paspoort.

Ga naar de inhoud