In Barcelona op straat wonend 57-jarig supermodel weer aan het werk

In Barcelona op straat wonend 57-jarig supermodel weer aan het werk
Beeld: GoFundMe

BARCELONA – Dankzij de aandacht van diverse kranten waaronder El País heeft Nastasia Urbano een nieuwe kans gekregen als supermodel. De nu 57-jarige Nastasia was in de jaren tachtig op de cover van elk magazine te zien en iconen in de modewereld zoals Yves Saint Laurent werkten met haar. Een kwart eeuw later leeft Nastasia op straat in Barcelona maar heeft ze een nieuwe kans gekregen om te schijnen voor de camera’s.

Nastasia heet eigenlijk Consuelo Urbana en is een 57-jarige vrouw, dochter van Spaanse migranten in Zwitserland. In de jaren tachtig van de vorige eeuw was Nastasia een van de meest gefotografeerde supermodellen ter wereld en werkte ze met bekende personen als Irving Penn, Helmut Newton, David Lynch, Steven Meisel, Peter Lindbergh en Fabrizio Ferri. Ze werkte voor Armani, Loewe en Opium van Yves Saint Laurent.

Ondanks dat ze een zeer goede carrière heeft gehad gedurende meer dan 15 jaar ging het daarna bergafwaarts met Consuelo. Ze belandde uiteindelijk in Barcelona waar ze nu op straat woont omdat ze diverse keren uit huis is gezet, de laatste keer in november 2018.

De krant El País heeft haar echter opnieuw een kans gegeven door een fotoreportage te maken voor de editie El Pais Semanal. In die special straalt Nastasia weer als vanouds en wie weet krijgt ze weer meer werk dankzij de aandacht van de Spaanse pers. Er zijn al modellen agentschappen die interesse hebben in een samenwerking met Nastasia.

Haar vrienden hebben inmiddels op GoFundMe een campagne gestart waar ze inmiddels meer dan 5.000 euro hebben opgehaald door 198 giften in 18 dagen tijd voor Nastasia. Zie de link hier.

Foto’s: Manuel Outumuro / El País

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

5
Reageer op dit artikel

5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Kelly

Hopelijk kan ze een tijdlang aan de slag blijven, zij heeft de uitstraling er nog voor

annah

eindelijk een model voor volwassen en oudere dames, het hoeft niet altijd een model van 18 te zijn, prachtige vrouw!!

Diana

Mooi dat ze weer een kans krijgt. Zonde hoe haar leven verlopen is. Wel vreemd dat haar vrienden haar nu opeens helpen en niet eerder. Maar beter laat dan nooit. Ik hoop dat haar leven nu een stijgende lijn heeft. Niemand verdient het om op straat te moeten leven.

Pepe

Pracht exemplaar. Nog misschien iets meer dan in haar jongere jaren. Rijper en volwassener.

Vandam

de dame heeft niks verleerd

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.