In Barcelona op straat wonend 57-jarig supermodel weer aan het werk

In Barcelona op straat wonend 57-jarig supermodel weer aan het werk
Beeld: GoFundMe

In Barcelona op straat wonend 57-jarig supermodel weer aan het werk

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Dankzij de aandacht van diverse kranten waaronder El País heeft Nastasia Urbano een nieuwe kans gekregen als supermodel. De nu 57-jarige Nastasia was in de jaren tachtig op de cover van elk magazine te zien en iconen in de modewereld zoals Yves Saint Laurent werkten met haar. Een kwart eeuw later leeft Nastasia op straat in Barcelona maar heeft ze een nieuwe kans gekregen om te schijnen voor de camera’s.

Nastasia heet eigenlijk Consuelo Urbana en is een 57-jarige vrouw, dochter van Spaanse migranten in Zwitserland. In de jaren tachtig van de vorige eeuw was Nastasia een van de meest gefotografeerde supermodellen ter wereld en werkte ze met bekende personen als Irving Penn, Helmut Newton, David Lynch, Steven Meisel, Peter Lindbergh en Fabrizio Ferri. Ze werkte voor Armani, Loewe en Opium van Yves Saint Laurent.

Ondanks dat ze een zeer goede carrière heeft gehad gedurende meer dan 15 jaar ging het daarna bergafwaarts met Consuelo. Ze belandde uiteindelijk in Barcelona waar ze nu op straat woont omdat ze diverse keren uit huis is gezet, de laatste keer in november 2018.

De krant El País heeft haar echter opnieuw een kans gegeven door een fotoreportage te maken voor de editie El Pais Semanal . In die special straalt Nastasia weer als vanouds en wie weet krijgt ze weer meer werk dankzij de aandacht van de Spaanse pers. Er zijn al modellen agentschappen die interesse hebben in een samenwerking met Nastasia.

Haar vrienden hebben inmiddels op GoFundMe een campagne gestart waar ze inmiddels meer dan 5.000 euro hebben opgehaald door 198 giften in 18 dagen tijd voor Nastasia. Zie de link hier.

Foto’s: Manuel Outumuro / El País

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.