skip to Main Content
In Barcelona op straat wonend 57-jarig supermodel weer aan het werk
GoFundMe

In Barcelona op straat wonend 57-jarig supermodel weer aan het werk

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Dankzij de aandacht van diverse kranten waaronder El País heeft Nastasia Urbano een nieuwe kans gekregen als supermodel. De nu 57-jarige Nastasia was in de jaren tachtig op de cover van elk magazine te zien en iconen in de modewereld zoals Yves Saint Laurent werkten met haar. Een kwart eeuw later leeft Nastasia op straat in Barcelona maar heeft ze een nieuwe kans gekregen om te schijnen voor de camera’s.

Nastasia heet eigenlijk Consuelo Urbana en is een 57-jarige vrouw, dochter van Spaanse migranten in Zwitserland. In de jaren tachtig van de vorige eeuw was Nastasia een van de meest gefotografeerde supermodellen ter wereld en werkte ze met bekende personen als Irving Penn, Helmut Newton, David Lynch, Steven Meisel, Peter Lindbergh en Fabrizio Ferri. Ze werkte voor Armani, Loewe en Opium van Yves Saint Laurent.

Ondanks dat ze een zeer goede carrière heeft gehad gedurende meer dan 15 jaar ging het daarna bergafwaarts met Consuelo. Ze belandde uiteindelijk in Barcelona waar ze nu op straat woont omdat ze diverse keren uit huis is gezet, de laatste keer in november 2018.

De krant El País heeft haar echter opnieuw een kans gegeven door een fotoreportage te maken voor de editie El Pais Semanal. In die special straalt Nastasia weer als vanouds en wie weet krijgt ze weer meer werk dankzij de aandacht van de Spaanse pers. Er zijn al modellen agentschappen die interesse hebben in een samenwerking met Nastasia.

Haar vrienden hebben inmiddels op GoFundMe een campagne gestart waar ze inmiddels meer dan 5.000 euro hebben opgehaald door 198 giften in 18 dagen tijd voor Nastasia. Zie de link hier.

Foto’s: Manuel Outumuro / El País

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. eindelijk een model voor volwassen en oudere dames, het hoeft niet altijd een model van 18 te zijn, prachtige vrouw!!

  2. Mooi dat ze weer een kans krijgt. Zonde hoe haar leven verlopen is. Wel vreemd dat haar vrienden haar nu opeens helpen en niet eerder. Maar beter laat dan nooit. Ik hoop dat haar leven nu een stijgende lijn heeft. Niemand verdient het om op straat te moeten leven.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken