Bosbranden op Tenerife met geëvacueerde inwoners en toeristen

Bosbrand op Tenerife met geëvacueerde inwoners en toeristen
Beeld: Twitter

SANTA CRUZ – Terwijl men op Gran Canaria nog bezig is met het bluswerk tijdens de natuur- en bosbrand in het noordwesten van het eiland waardoor honderden inwoners geëvacueerd moesten worden en reeds enkele woningen aangetast zijn door de vlammenzee, heeft nu ook Tenerife met een bosbrand te maken. 

Deze natuur- en bosbrand vindt plaats in het noorden waar in Santa Ursula en Puerto de la Cruz toeristen uit een hotel geëvacueerd moesten worden en ook bewoners hun woningen moesten verlaten. In totaal wordt er gesproken over 1.000 mensen.

Er zijn meerdere brandhaarden rondom de gemeenten Los Realejos, La Orotava, La Guancha, Santa Úrsula, San Juan de la Rambla en Puerto de la Cruz. De gasten van hotel La Quinta Park Suites in Santa Ursula moesten geëvacueerd worden omdat de vlammen erg dicht bij het complex kwam en er veel overlast was door de rookontwikkeling.

Daarnaast is het vuur tot aan de deuren van diverse woningen gekomen maar is er nog niets bekend (op het moment van schrijven) over schade. Naast de honderden brandweereenheden is ook het leger aan het helpen bij het bluswerk. Het probleem is dat vanwege het slechte zicht vanwege de calima en ook vanwege de enorme harde windsnelheden, de blushelikopters en blusvliegtuigen niet kunnen meehelpen met het bluswerk.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.