Bosbranden op Tenerife met geëvacueerde inwoners en toeristen

Bosbrand op Tenerife met geëvacueerde inwoners en toeristen
Beeld: Twitter

Bosbranden op Tenerife met geëvacueerde inwoners en toeristen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – Terwijl men op Gran Canaria nog bezig is met het bluswerk tijdens de natuur- en bosbrand in het noordwesten van het eiland waardoor honderden inwoners geëvacueerd moesten worden en reeds enkele woningen aangetast zijn door de vlammenzee, heeft nu ook Tenerife met een bosbrand te maken. 

Deze natuur- en bosbrand vindt plaats in het noorden waar in Santa Ursula en Puerto de la Cruz toeristen uit een hotel geëvacueerd moesten worden en ook bewoners hun woningen moesten verlaten. In totaal wordt er gesproken over 1.000 mensen.

Er zijn meerdere brandhaarden rondom de gemeenten Los Realejos, La Orotava, La Guancha, Santa Úrsula, San Juan de la Rambla en Puerto de la Cruz. De gasten van hotel La Quinta Park Suites in Santa Ursula moesten geëvacueerd worden omdat de vlammen erg dicht bij het complex kwam en er veel overlast was door de rookontwikkeling.

Daarnaast is het vuur tot aan de deuren van diverse woningen gekomen maar is er nog niets bekend (op het moment van schrijven) over schade. Naast de honderden brandweereenheden is ook het leger aan het helpen bij het bluswerk. Het probleem is dat vanwege het slechte zicht vanwege de calima en ook vanwege de enorme harde windsnelheden, de blushelikopters en blusvliegtuigen niet kunnen meehelpen met het bluswerk.

Ga naar de inhoud