FC Barcelona heeft de meeste doelpunten ooit en stoot Madrid van de troon

FC Barcelona heeft de meeste doelpunten ooit: 6.151
Beeld: FC Barcelona / Twitter

FC Barcelona heeft de meeste doelpunten ooit en stoot Madrid van de troon

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – FC Barcelona wist op zaterdag met 5-0 van het Baskische Eibar te winnen in de Spaanse voetbalcompetitie en die vijf doelpunten waren genoeg om Barça naar de troon te laten stijgen. Het gaat om de nummer een positie op de lijst van meeste doelpunten ooit met een totaal van 6.151 goals sinds het begin van de LaLiga in 1929.

FC Barcelona heeft dit nieuwe hoogtepunt te danken aan de kleine Argentijn Lionel Messi die tijdens het competitieduel met Eibar maar liefst vier doelpunten (een poker) wist te maken terwijl het vijfde doelpunt op naam kwam te staan van de Braziliaan Arthur Melo.

Dankzij deze winst en dankzij het verlies van Real Madrid op zaterdag met 0-1 van Levante heeft FC Barcelona een week voor de El Clásico (op 1 maart) tussen beide grootmachten de nummer een positie overgenomen in de Spaanse Primera División.

FC Barcelona heeft op dit moment 6.151 doelpunten wat één doelpunt meer is dan de 6.150 van Real Madrid. De laatste keer dat FC Barcelona op deze lijst bovenaan stond was op 16 december 1962 toen Barça 1.932 doelpunten had, twee meer dan Real Madrid. Dat duurde echter niet lang want in 1963 wist Real Madrid de koppositie weer over te nemen en heeft de Koninklijke uit Madrid die lijst aangevoerd tot deze zaterdag, 22 februari 2020.

Het grootste verschil ooit werd gemeten in 1990 toen Real Madrid 139 doelpunten meer had dan FC Barcelona (3.695-3.556). In 2016 was het verschil nog 69 doelpunten en dat is hoofdzakelijk te danken aan de komst van Lionel Messi bij FC Barcelona. Op de dag dat Messi debuteerde (op 16-10-2004) was het verschil wat betreft doelpunten tussen beide clubs +70 voor Madrid. 

Messi heeft sinds dag één bij het eerste team van Barça in 715 wedstrijden 626 doelpunten gemaakt waarvan 437 in de 16 LaLiga competities, 53 in de Copa del Rey competitie, 14 in de SUpercup, 114 in de Champions League, 3 in de UEFA SUpercup en 5 in de FIFA Club World Cup.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.