Inwoners geëvacueerd vanwege bosbrand op Gran Canaria (UPDATE)

Inwoners geëvacueerd vanwege bosbrand op Gran Canaria
Beeld: Twitter

LAS PALMAS – Alsof er nog niet genoeg problemen zijn op de Canarische Eilanden met de calima, de harde windvlagen en onrustige en wilde zee, heeft men in het noordwesten van Gran Canaria ook te maken met een bosbrand. De autoriteiten hebben uit voorzorg de inwoners van Tasarte in de gemeente La Aldea de San Nicolas geëvacueerd. De harde wind en hoge temperaturen zorgen ervoor dat het vuur op dit moment makkelijk om zich heen kan grijpen.

UPDATE zondag: De natuur- en bosbrand heeft na een moeilijke nacht inmiddels diverse woningen in de as gelegd. Volgens de krant moesten zo’n 200 bewoners van het getroffen gebied vluchten naar een strand om aan de vlammenzee te ontkomen. Ook het dorp Tasartico moest uiteindelijk ontruimd worden en alle inwoners werden geëvacueerd. Weliswaar zeggen de autoriteiten dat het vuur redelijk onder controle is, de aanhoudende harde windvlagen zorgen voor v¡problemen waardoor het vuur zich makkelijk en onverwacht kan verspreiden.

De bosbrand ontstond zaterdagmiddag rond 18.30 uur nabij het natuurpark Parque Natural de Inagua. Vanwege de snelheid van deze natuur- en bosbrand besloten de autoriteiten de 500 inwoners van Tasarte te evacueren terwijl men erover nadenkt om ook de inwoners van Tasartico uit voorzorg te evacueren.

Rond 20.30 uur zaterdagavond wisten de autoriteiten te melden dat het vuur enigszins is afgenomen. Men sluit echter niet uit dat de hevige en aanhoudende wind ervoor kan zorgen dat de brand alsnog om zich heen grijpt. Voorlopig heeft men de inwoners van Tasartico nog niet geëvacueerd maar men is wel gewaarschuwd om de ramen en deuren dicht te houden.

Volgens Europa Press is er reeds zo’n 150 hectare natuur door de vlammenzee verwoest in de gemeente La Aldea de San Nicolás waarbij 60% van de brand onder controle is door de wegen en rotsen waardoor het vuur niet verder kan en het bluswerk van de tientallen brandweereenheden ter plaatse.

Meer nieuws over deze brand op zondag nadat de brandweer de hele nacht verder heeft gewerkt.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.