Britten mogen waarschijnlijk pas na 17 mei naar Spanje reizen

Britten mogen waarschijnlijk pas na 17 mei naar Spanje reizen
Beeld: 123rf

Britten mogen waarschijnlijk pas na 17 mei naar Spanje reizen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – In het Verenigd Koninkrijk zal de zogenaamde de-escalatie 8 maart beginnen en niet eindigen voor half mei. Dat betekent automatisch dat de Britten voor 17 mei elke hoop op buitenlandse reizen kunnen vergeten, zo meldde Boris Johnson.

De Britse premier meldde maandag dat het het de-escalatieproces rond 8 maart zal beginnen met de opening van scholen en universiteiten. Voor de Britten die graag naar de Spaanse zon willen reizen of naar hun tweede woning in het Zuid Europese land was er slecht nieuws.

De Britten zullen nog tot zeker 17 mei moeten wachten voordat ze in het vliegtuig naar Spanje kunnen stappen. Wel gaf Johnson aan dat op 12 april de situatie opnieuw wordt bekeken en dat er wijzigingen kunnen komen in bepaalde data maar voor wat betreft het naar het buitenland reizen zal daar wellicht weinig verandering in komen.

Op 12 april kunnen de Britten waarschijnlijk hun plannen maken voor de zomervakantie maar naar het buitenland reizen zal pas vanaf 17 mei weer mogelijk zijn. Het platform ‘Save our summer’ wil echter dat in plaats van 17 de datum 1 mei wordt aangehouden voor de internationale reizen.

‘Save our summer’ is een platform dat bestaat uit 735 toeristische bedrijven die willen dat de grenzen weer opengaan en dat de Britten zonder problemen weer naar Spanje en andere landen kunnen reizen om de toeristenindustrie te redden.

Maar ook het toerisme en de horeca in het Verenigd Koninkrijk zullen moeten wachten tot 17 mei om te heropenen, zo meldde Boris Johnson. Verwacht wordt dat hotels, hostels en B&B’s etc. ook pas vanaf die datum open mogen gaan.

Ondertussen blijkt dat alleen bij Jet2 het aantal reserveringen na de bekendmaking van Boris Johnson met 600% zijn gestegen. Dat geeft aan dat de Britten graag weer naar het buitenland en dus ook naar Spanje willen reizen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.