Werknemer Cabárceno natuurpark dodelijk door olifant geraakt in Cantabrië

Werknemer Cabárceno natuurpark dodelijk door olifant geraakt in Cantabrië
Beeld: Parque de la Naturaleza de Cabárceno

Werknemer Cabárceno natuurpark dodelijk door olifant geraakt in Cantabrië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTANDER – Dinsdag is een verzorger in het Parque de la Naturaleza de Cabárceno in Cantabrië overleden nadat hij door een olifant werd geraakt. In het natuurpark leven 20 olifanten in een natuurlijke omgeving maar een van hen wist de verzorger zo hard met zijn slurf te raken dat deze tegen het hek terecht kwam en later aan zijn verwondingen is overleden.

Nadat de 44-jarige verzorger van het olifantenverblijf door nog onbekende reden geraakt werd door de krachtige slurf van een volwassenen vrouwtjesolifant in het natuurpark Cabárceno, wist de man zelf weg te komen van de olifant maar eenmaal in het ziekenhuis overleed hij aan zijn verwondingen.

Wat er precies dinsdagmorgen om 8.30 uur is gebeurd wordt nog onderzocht. Men weet wel dat de olifant de man zo hard met haar krachtige slurf heeft geraakt dat deze met zijn hoofd tegen diverse ijzeren staven van het veiligheidsslot werd gedrukt. Dat zorgde uiteindelijk voor zijn dodelijke verwonding.

Het gaat om de 44-jarige Joaquín Gutiérrez Arnáiz die veel ervaring heeft met het verzorgen van olifanten en al 19 jaar in het natuurpark in Cantabrië werkzaam is. Op het moment dat de man geraakt werd, werd hij vergezeld door twee andere medewerkers die niet gewond raakten.

Op het moment dat de verzorger werd geraakt door de slurf van de vrouwtjesolifant bevond deze zich met haar kalf in een tussenliggende veiligheidscorridor waar olifanten op een ordelijke manier naar binnen en buiten kunnen, de zogenaamde patio de manga.

Op woensdag zal er om 12.30 uur een minuut stilte worden gehouden in de gemeente en in het natuurpark. Het is de eerste keer in 30 jaar tijd dat een werknemer overlijdt tijdens zijn werkzaamheden bij het verzorgen van de dieren.

De olifant in kwestie hoort bij een groep van 20 olifanten waaronder 3 volwassen mannetjes, twee jonge mannetjes, 10 vrouwtjes en vijf kalveren. Deze olifanten leven op een 25 hectare natuurlijk gebied wat uniek in zijn soort is.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.