Penélope Cruz als onvergetelijke muze in de nieuwe muziekvideo van Residente

Penélope Cruz als onvergetelijke muze in de nieuwe muziekvideo van Residente
Beeld: YouTube / screenshots

Penélope Cruz als onvergetelijke muze in de nieuwe muziekvideo van Residente

In de afgelopen decennia heeft de Spaanse actrice Penélope Cruz zichzelf gevestigd als een van de meest gerespecteerde actrices uit Spanje. Maar haar carrière begon in de jaren tachtig met een onvergetelijke rol in een videoclip van Mecano. Nu is deze iconische Spaanse actrice teruggekeerd naar haar roots door de hoofdrol te spelen in de nieuwe videoclip “313” van de Puerto Ricaanse zanger Residente in samenwerking met de zangeres Silvia Pérez Cruz. Onderaan dit artikel is de videoclip te zien.

Residente, een van de meest gestreamde artiesten op de planeet, pakt 2024 bij de lurven met een nieuw album. En op dit project heeft niemand minder dan Penélope Cruz haar vocale stempel gedrukt. Over de track “303” vertelt Residente: “Het nummer ontstond op een onwaarschijnlijke, haast magische manier. Het is geënt op mijn vriendin Valentina, een briljante violiste die ons fysiek ontvallen is, maar in onze harten voortleeft. Het is een eerbetoon aan de tijd en aan de dingen die we koesteren en die we niet willen laten varen.”

De kleur roze is prominent aanwezig en de clip kent een sterrencast met niemand minder dan Penélope Cruz in de hoofdrol. De Spaanse actrice verruilt voor even het witte doek voor de camera van Residente, tot grote verrassing van velen.

De videoclip voor het lied “313” is opgenomen in het koninklijke Palacio Real de La Granja de San Ildefonso in Spanje en is een visueel meesterwerk vol symboliek. Penélope doet meer dan alleen acteren in de videoclip. Haar stem opent ook de track en begeleidt de beelden. “Somos como un rollito de hilo que se desamarra, que se desprende”, zegt ze. “Een draad die uit elkaar valt om de dag wakker te ontdekken. We worden geboren en leren kinderen van de tijd te zijn, net zoals slakken leren van de oevers te zijn.”

“313” is een ode aan zowel liefde als verlies. Penélope’s stem en aanwezigheid in de clip voegen extra emotie en diepte toe aan de track. Haar performance laat zien hoe veelzijdig ze is als actrice en hoe ze verschillende kunstvormen kan verenigen.

Penélope en haar onvergetelijke video met Mecano

In 1988, toen Penélope slechts 14 jaar oud was, kreeg ze een unieke kans toen ze uit tientallen meisjes werd geselecteerd om mee te spelen in de videoclip “La Fuerza del Destino” van de iconische Spaanse band Mecano. Deze productie  werd een jaar later uitgebracht en toonde zo de talentvolle actrice aan de wereld. Jaren later begon Penélope een romantische relatie met de muzikant Nacho Cano, die lid was van de band.

Hoewel Penélope’s relatie met Nacho Cano na zes jaar eindigde, was het een belangrijk hoofdstuk in haar leven. Hij steunde haar in de beginjaren van haar carrière en moedigde haar aan om haar droom in Hollywood na te jagen. Na hun breuk bleef Penélope in de Verenigde Staten en begon ze haar weg te banen in de filmindustrie. Haar succes in Hollywood in films als “Vicky Cristina Barcelona” en “Volver” toonde haar talent en vastberadenheid.

Ga naar de inhoud