SwiftCation in Spanje: hoe de fans van Taylor Swift de wereld over reizen

SwiftCation in Spanje: hoe de fans van Taylor Swift de wereld over reizen
Beeld: Taylor Swift / facebook

SwiftCation in Spanje: hoe de fans van Taylor Swift de wereld over reizen

Taylor Swift is een wereldwijd fenomeen geworden, bijna ongekend in de muziekgeschiedenis. De zangeres, die net haar elfde studioalbum ‘The Tortured Poets Department’ heeft aangekondigd, reist de wereld rond met haar enorme ‘The Eras Tour’, een tournee van meer dan 150 concerten waarmee ze op 30 mei aanstaande in Spanje optreedt. Het heeft wereldwijd een revolutie teweeggebracht. Het verkrijgen van kaartjes was een echte odyssee voor miljoenen mensen die bereid waren om waar dan ook naartoe te reizen om de zangeres te zien. Taylor Swift is een essentiële factor geworden voor het internationale toerisme met het fenomeen ‘SwiftCation’.

De Europese etappe van ‘The Eras Tour’ komt volgende maand naar het Europese vasteland, waar Taylor Swift ongeveer vijftig optredens zal geven in steden in 12 verschillende landen. De belangstelling voor de plaatsen waar de artiest zal optreden, is exponentieel gestegen, volgens een onderzoek van eDreams.

Zo zijn de zoekopdrachten naar Stockholm met 443% gestegen, die naar Warschau met 339% en die naar Edinburgh met 176%. Ook Liverpool (stijging van 133%) en Parijs, waar het aantal zoekopdrachten is verdubbeld, blijven niet achter.

In mindere mate is ook de interesse op Google toegenomen voor Zürich (76%), Lyon (67%), Milaan (57%), Amsterdam (50%), Wenen (46%) en Madrid (23%). Taylor Swift heeft een nieuwe toeristische trend gecreëerd, de zogenaamde ‘SwiftCation’ (samenvoeging van Swift en Vacation), waarbij mensen de hele wereld rondreizen om haar optredens bij te wonen.

De omvang van Taylor Swift’s populariteit in de Verenigde Staten is onbeschrijfelijk. De status van de artiest is zo groot dat er veel problemen met het verkrijgen van kaartjes voor ‘The Eras Tour’ waren. Ondanks dat er meer shows in de VS plaatsvinden dan in elk ander land, bleven de meesten zonder toegangskaarten, wat velen ertoe heeft aangezet om het land te verlaten om een van de concerten bij te wonen voor een ‘SwiftCation’ 

Op dit moment is de zangeres van hits als ‘Love Story’, ‘Anti-Hero’ en ‘Shake It Off’ in Australië, waar ze zeven concerten heeft gepland in Melbourne en Sydney. Juist de Australiërs zijn het meest geïnteresseerd om Taylor Swift in Londen te zien, waar de artiest acht keer zal optreden tussen juni en augustus.

Het is niet bekend of er ook Swift-fans naar Spanje komen voor het enige concert op 30 mei in het Real Madrid voetbalstadion, maar de vraag naar entreekaarten was ook in Spanje enorm.

Ga naar de inhoud