Vuurtoren waar men een bar mag beginnen te huur op het Balearen eiland Formentera

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

PALMA – De havenautoriteiten van de Balearen hebben een van de vele vuurtorens die men in bezit heeft in de verhuur gedaan. Het gaat in dit geval om de vuurtoren faro de la Mola op het eiland Formentera. In deze vuurtoren mag een bar-cafeteria-restaurant geopend worden volgens de Autoridad Portuaria de Baleares.

Het gaat niet alleen om de vuurtoren zelf maar ook over een terrein van 872 vierkante meter welke voor 17.219,58 euro zonder btw (iva) per jaar gehuurd kan worden met een contract voor maximaal 12 jaar. De Faro de la Mora werd gebouwd in 1861 na een bouwperiode van drie jaar. Sinds 2001 wordt de vuurtoren van 142 meter hoog niet meer gebruikt en bewoond.

De vuurtoren ligt op een populaire plaats waar toeristen van het uitzicht genieten bij de Punta des Far. Er is reeds een bar naast deze vuurtoren gelegen dus er is direct concurrentie. Naast de vuurtoren staat er op het door een muur omringde terrein ook een garage voor drie auto’s en een bijgebouw. Er is genoeg parkeerplaats te vinden, zoals te zien is op onderstaande streetview afbeelding.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.