skip to Main Content
Vuurtoren waar men een bar mag beginnen te huur op het Balearen eiland Formentera

Vuurtoren waar men een bar mag beginnen te huur op het Balearen eiland Formentera

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

PALMA – De havenautoriteiten van de Balearen hebben een van de vele vuurtorens die men in bezit heeft in de verhuur gedaan. Het gaat in dit geval om de vuurtoren faro de la Mola op het eiland Formentera. In deze vuurtoren mag een bar-cafeteria-restaurant geopend worden volgens de Autoridad Portuaria de Baleares.

Het gaat niet alleen om de vuurtoren zelf maar ook over een terrein van 872 vierkante meter welke voor 17.219,58 euro zonder btw (iva) per jaar gehuurd kan worden met een contract voor maximaal 12 jaar. De Faro de la Mora werd gebouwd in 1861 na een bouwperiode van drie jaar. Sinds 2001 wordt de vuurtoren van 142 meter hoog niet meer gebruikt en bewoond.

De vuurtoren ligt op een populaire plaats waar toeristen van het uitzicht genieten bij de Punta des Far. Er is reeds een bar naast deze vuurtoren gelegen dus er is direct concurrentie. Naast de vuurtoren staat er op het door een muur omringde terrein ook een garage voor drie auto’s en een bijgebouw. Er is genoeg parkeerplaats te vinden, zoals te zien is op onderstaande streetview afbeelding.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Naast die vuurtoren, die niet 142 meter hoog is maar 142 meter boven zeespiegel staat, is reeds een cafeteria te vinden.
    Nabij deze cafeteria staat een gedenksteen ter ere van Jules Vernes.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken