Search
menu
Search

Vuurtoren waar men een bar mag beginnen te huur op het Balearen eiland Formentera

Oeps ... foto ontbreekt!

Vuurtoren waar men een bar mag beginnen te huur op het Balearen eiland Formentera

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – De havenautoriteiten van de Balearen hebben een van de vele vuurtorens die men in bezit heeft in de verhuur gedaan. Het gaat in dit geval om de vuurtoren faro de la Mola op het eiland Formentera. In deze vuurtoren mag een bar-cafeteria-restaurant geopend worden volgens de Autoridad Portuaria de Baleares.

Het gaat niet alleen om de vuurtoren zelf maar ook over een terrein van 872 vierkante meter welke voor 17.219,58 euro zonder btw (iva) per jaar gehuurd kan worden met een contract voor maximaal 12 jaar. De Faro de la Mora werd gebouwd in 1861 na een bouwperiode van drie jaar. Sinds 2001 wordt de vuurtoren van 142 meter hoog niet meer gebruikt en bewoond.

De vuurtoren ligt op een populaire plaats waar toeristen van het uitzicht genieten bij de Punta des Far. Er is reeds een bar naast deze vuurtoren gelegen dus er is direct concurrentie. Naast de vuurtoren staat er op het door een muur omringde terrein ook een garage voor drie auto’s en een bijgebouw. Er is genoeg parkeerplaats te vinden, zoals te zien is op onderstaande streetview afbeelding.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?