Zeebodem bij Nerja bezaaid met vochtige wc-doekjes en ander afval

Zeebodem bij Nerja bezaaid met vochtige wc-doekjes en ander afval
Beeld: YouTube
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MÁLAGA – Op slechts 700 meter afstand van het natuurgebied Maro-Cerro gordo zorgen grote buizen ervoor dat het afvalwater gevuld met niet schoongemaakt afval zonder pardon de Middellandse Zee in wordt gestuurd. We hebben het hier o.a. over de vochtige wc-doekjes die overal in Spanje een steeds groter probleem worden.

Het komt steeds vaker voor dat de vochtige wc-doekjes op de stranden bij Nerja terug te vinden zijn omdat de zee waar ze in worden gedumpt door middel van buizen vol met onbehandeld zuiveringswater de doekjes weer terug sturen naar het strand. Het gaat in het geval van Nerja echter niet alleen om een milieuprobleem maar ook om een fraude die onderzocht wordt door de politie.

Ecologistas en Acción Andalucía zegt dat zij al sinds 2008 klagen over de situatie van de illegale storting van het onbehandelde afvalwater. Door middel van nieuwe videobeelden heeft men kunnen aantonen dat er duizenden wc-doekjes en ander vuil zonder pardon de zee in wordt gepompt. Men schat dat er op de de 50 meter diepe zeebodem bij Nerja zo’n 9 ton aan vochtige wc-doekjes ligt.

Ondertussen lijkt het niet alleen maar om het illegaal dumpen van onbehandeld water te gaan maar om een nieuwe fraude en corruptie zaak waarbij de politie vijf politici en voormalige politici in de gemeente Coín en 11 politici in de gemeente Nerja onderzoekt voor hun betrokkenheid. Het gaat bij deze twee gemeenten om politici van de PP en PSOE partijen.

De lozing van onbehandeld afvalwater gebeurd op drie plaatsen, een bij Maro waar een buis op twee boven het zeeniveau water laat stromen naar de zee en twee onderzeese buizen ter hoogte van Burriana en Torrecilla op ongeveer een kilometer van de kust. Er wordt ook gesproken over een illegale lozing in de rivier Chillar.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Meer recente artikelen:

  • Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
  • Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
  • Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden.
  • Dit artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.