skip to Main Content
Zeebodem bij Nerja bezaaid met vochtige wc-doekjes en ander afval
YouTube

Zeebodem bij Nerja bezaaid met vochtige wc-doekjes en ander afval

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Op slechts 700 meter afstand van het natuurgebied Maro-Cerro gordo zorgen grote buizen ervoor dat het afvalwater gevuld met niet schoongemaakt afval zonder pardon de Middellandse Zee in wordt gestuurd. We hebben het hier o.a. over de vochtige wc-doekjes die overal in Spanje een steeds groter probleem worden.

Het komt steeds vaker voor dat de vochtige wc-doekjes op de stranden bij Nerja terug te vinden zijn omdat de zee waar ze in worden gedumpt door middel van buizen vol met onbehandeld zuiveringswater de doekjes weer terug sturen naar het strand. Het gaat in het geval van Nerja echter niet alleen om een milieuprobleem maar ook om een fraude die onderzocht wordt door de politie.

Ecologistas en Acción Andalucía zegt dat zij al sinds 2008 klagen over de situatie van de illegale storting van het onbehandelde afvalwater. Door middel van nieuwe videobeelden heeft men kunnen aantonen dat er duizenden wc-doekjes en ander vuil zonder pardon de zee in wordt gepompt. Men schat dat er op de de 50 meter diepe zeebodem bij Nerja zo’n 9 ton aan vochtige wc-doekjes ligt.

Ondertussen lijkt het niet alleen maar om het illegaal dumpen van onbehandeld water te gaan maar om een nieuwe fraude en corruptie zaak waarbij de politie vijf politici en voormalige politici in de gemeente Coín en 11 politici in de gemeente Nerja onderzoekt voor hun betrokkenheid. Het gaat bij deze twee gemeenten om politici van de PP en PSOE partijen.

De lozing van onbehandeld afvalwater gebeurd op drie plaatsen, een bij Maro waar een buis op twee boven het zeeniveau water laat stromen naar de zee en twee onderzeese buizen ter hoogte van Burriana en Torrecilla op ongeveer een kilometer van de kust. Er wordt ook gesproken over een illegale lozing in de rivier Chillar.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. goedemiddag,
  mijn vrouw en ik waren in 1998 of 99 op vakantie in Maro en toen al was de baai daar op bepaalde tijden sterk vervuild. Op bepaalde momenten van de dag zag je de rotzooi drijven. We hebben daarom maar niet gezwommen.

 2. Vochtige WC-doekjes, la hora del vermut, uitdrukkingen met eten/drinken, … Man, Stoffer, is er geen echt nieuws te vinden in de Spaanse pers ? Geen wonder dat ik Juan74, Rob, Jopke, Leo, … (bijna) niet meer zie !! 🙂

 3. Heel lang geleden was het verplicht om W C papier in een open emmer te droppen op de toiletten van de campings (om verstopping van de afvoer te voorkomen).Ik vond dit een zeer vieze boel…. Nu is dit in hotels niet meer de gewoonte en ook niet in openbare toiletten.Nu blijkt dus dat men natte doekjes dropt in de WC ipv in de vuilbak.Die afval komt illegaal in zee :SCHANDE.

  1. Oke viezeboel maar had moeten blijven nu is het pas echt een vieze boel wij doen dus de emmer met het meeste papier (op Gran Canaria zeker weten hoop meer mensen doen dat de vissen lusten er geen brood van )

  2. helemaal met je eens Liliane Vervliet!, ik gebruik ze zelf ook thuis en doe ze altijd gewikkeld in toiletpapier in een toiletemmertje, hoe moeilijk kan dat zijn?

 4. Op naar Spanje.
  Prettige vakantie…
  Als je te dom bent om een billendoekje niet in de natuur te doen d.w.z. in de
  vuilnisbak te doen.
  Het is een Internationale ziekte óók voor die milieubewuste Nederlanders.
  Arrogante schijters die Europeanen.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken