Militairen in plaats van toeristen in Benidorm

Militairen in plaats van toeristen in Benidorm
Beeld: Diario Información

BENIDORM – De kustplaats Benidorm is normaal gesproken rond deze tijd van het jaar gevuld met duizenden toeristen uit Spanje en andere landen die flaneren op de boulevard, op de terrassen zitten, restaurants vullen, fietsen, op het strand wandelen en zelfs in zee zwemmen. Vanwege de noodtoestand zijn de meeste hotels gesloten, is er vanwege het verplichte thuisisolement geen toerist op straat te zien (op onverantwoorde uitzonderingen na) maar wel militairen die ‘de stad hebben overgenomen’.

In heel Spanje heeft het leger meer dan 3.000 militairen ingezet om hygiënemaatregelen te nemen en schoonmaakwerkzaamheden te verrichten maar ook om noodziekenhuizen te bouwen en samen met de politie te patrouilleren op straat. Dat gebeurt niet alleen in de grote steden zoals Madrid, Barcelona, Valencia en Málaga maar ook in de kustplaatsen zoals Benidorm.

Op zondag zijn de eerste militairen in de stad gearriveerd en lopen ze rond op straat en patrouilleren ze in hun legervoertuigen. Het gaat om een kleine groep van zo’n 25 tot 30 militairen die niet alleen in Benidorm patrouilleren maar ook in andere kustplaatsen zoals Elche, Torrevieja, Orihuela en de stad Alicante.

Ondertussen is Benidorm net zoals alle andere kustplaatsen in de provincie Alicante maar ook daarbuiten in de regio Valencia, in alle autonome regio’s, in de grote steden en eigenlijk in het hele land een spookstad geworden. 

Alles is gesloten, er loopt op uitzonderingen na (hond uitlaten, boodschappen doen) niemand op straat en eenieder die op de fiets stapt, gaat wandelen op het strand of iets dergelijks wordt aangesproken door de politie en indien nodig bekeurd.

Foto’s: Diario Información

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
14 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ik heb veel respect voor de mensen die de kost moeten verdienen van alle vacantie gangers deze mensen krijgen het heel zwaar ik leef mee met deze mensen en hoop dat ze er weer boven op kunnen komen heel veel sterkte aan deze Spanjaarden

De regering had geen keus. Vooral dat Britse plebs had volkomen lak aan alle maatregelen en deed of er niets aan de hand was. Gewoon doorzuipen jongens!!

aso volk is het hebben schijt aan alles 24 uur zuipen

Dit is toch in en in triest als je deze beelden ziet, militairen die de stad hebben overgenomen, ik heb het zo erg met die mensen te doen, ze zijn zo bang gemaakt dat ze zich als makke lammetjes laten opsluiten, dit mag niet en dat kun je gewoon weg je bevolking niet aan doen, dit is puur machtsvertoon om te laten zien van dit kan ik met je doen, ik zeg niet dat er niets is maar dit staat tot géén enkele verhouding van wat er werkelijk aan de hand is.

Militairen die de stad overnemen? Wat een drama reactie. Democratisch genomen beslissing om kwetsbare mensen te beschermen tegen een te vroege dood. Ik zie een nodige gezonde reactie op een extreme noodsituatie. Even volhouden en u mag over een paar maanden weer de eendjes gaan voeren.

De inwoners van Benidorm houden zich wel aan de regels. Het grootste probleem waren en zijn de vakantiegangers .
Er zijn nog wel ergens filmpjes te vinden hoe die zich misdragen.
Op deze manier kunnen we hopelijk halverwege dit jaar weer gaan genieten van het leven in Spanje.

Wat een primaat die incognito . Een onderdeel van het leger heeft politietaken op zich genomen, niets meer en niets minder.

Volledig me eens. Goede oplossing.

Wordt het niet eens tijd dat de redactie de mensen die “incognito” op dit forum onzin lopen te verkondigen verbieden hun teksten gewoon niet meer te plaatsen? Waarom zou je je verschuilen? Omdat het je bedoeling is de boel op te ruien of andere onzin te verkopen? Als ik iets onzin vindt dat durf ik daar voor uit te komen.. Als je wat zinnigs te melden hebt, dan gewoon met je naam en/of voornaam. Als je bang bent voor represailles of kritiek dan heb je het er waarschijnlijk ook naar gemaakt. Wees een man (of vrouw) en sta voor je… Lees verder »

Beste Incognito… Ik ben het met u eens. Dit is idd in en in triest, als je deze beelden ziet!! Ook ik heb echt met de mensen te doen. Ze zijn inderdaad zo bang gemaakt inmiddels dat zij zich laten opsluiten in hun huizen en appartementjes. Ik begrijp ook niets van dit machtsvertoon!! Maar goed ik ben dan ook geen viroloog en begrijp dus ook niet hoe dit virus zoveel macht heeft gekregen en met z’on enorm machtsvertoon toeslaat en even laat zien dit kan ik doen met een hele bevolking!! Wat ik wel weet is dat deze politieagenten/agentes en… Lees verder »

Kan het zijn dat u helemaal niet weet waar u het over heeft.\? Denk u dat een regering deze maatregelen neemt om u te kleineren ?
Het kost het land veel geld maar de regereing heeft geen keus. Zou eens leren mijn grote mond dicht te houden en wat respect voor anderen op te brengen

Het spaart de regering ook veel geld omdat er bijna alleen ouderen dus gepensioneerden sterven.
Miljoenen Euro,s per maand , enz.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.