Militairen in plaats van toeristen in Benidorm

Militairen in plaats van toeristen in Benidorm
Beeld: Diario Información

Militairen in plaats van toeristen in Benidorm

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BENIDORM – De kustplaats Benidorm is normaal gesproken rond deze tijd van het jaar gevuld met duizenden toeristen uit Spanje en andere landen die flaneren op de boulevard, op de terrassen zitten, restaurants vullen, fietsen, op het strand wandelen en zelfs in zee zwemmen. Vanwege de noodtoestand zijn de meeste hotels gesloten, is er vanwege het verplichte thuisisolement geen toerist op straat te zien (op onverantwoorde uitzonderingen na) maar wel militairen die ‘de stad hebben overgenomen’.

In heel Spanje heeft het leger meer dan 3.000 militairen ingezet om hygiënemaatregelen te nemen en schoonmaakwerkzaamheden te verrichten maar ook om noodziekenhuizen te bouwen en samen met de politie te patrouilleren op straat. Dat gebeurt niet alleen in de grote steden zoals Madrid, Barcelona, Valencia en Málaga maar ook in de kustplaatsen zoals Benidorm.

Op zondag zijn de eerste militairen in de stad gearriveerd en lopen ze rond op straat en patrouilleren ze in hun legervoertuigen. Het gaat om een kleine groep van zo’n 25 tot 30 militairen die niet alleen in Benidorm patrouilleren maar ook in andere kustplaatsen zoals Elche, Torrevieja, Orihuela en de stad Alicante.

Ondertussen is Benidorm net zoals alle andere kustplaatsen in de provincie Alicante maar ook daarbuiten in de regio Valencia, in alle autonome regio’s, in de grote steden en eigenlijk in het hele land een spookstad geworden. 

Alles is gesloten, er loopt op uitzonderingen na (hond uitlaten, boodschappen doen) niemand op straat en eenieder die op de fiets stapt, gaat wandelen op het strand of iets dergelijks wordt aangesproken door de politie en indien nodig bekeurd.

Foto’s: Diario Información

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.