Madrid regio haalt veel meer buitenlandse investeringen binnen dan Catalonië

Madrid regio haalt veel meer buitenlandse investeringen binnen dan Catalonië
Beeld: Freepik

Madrid regio haalt veel meer buitenlandse investeringen binnen dan Catalonië

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Terwijl het aantal buitenlandse investeringen in de Madrid regio in het pandemie-jaar 2020 steeg met 23,6% steeg, daalde dat in de autonome regio Catalonië met 22,7%. In totaal steeg het door buitenlanders geïnvesteerde bedrag naar 23,82 miljard euro waarvan het grootste deel naar de Madrid regio ging.

Van het totaal door buitenlandse bedrijven geïnvesteerde bedrag van 23,82 miljard euro ging 17,91 miljard naar de Madrid rego en 2,97 miljard naar Catalonië. Als derde regio op de lijst staat Baskenland met 857 miljoen euro (3,6%) gevolgd door Andalusië met 769 miljoen euro (3,2%) en de Valencia regio met 324 miljoen euro (1,4%).

De landen die het meeste investeerden vorig jaar in Spanje waren Luxemburg met 6,92 miljard euro gevolgd door Zwitserland met 3,89 miljard euro Verenigd Koninkrijk met 3,01 miljard euro, Frankrijk met 2,38 miljard euro, Nederland met 1,5 miljard euro en Duitsland met 1,29 miljard euro.

De buitenlandse inevestreingen in Spanje in het corona-jaar 2020 waren het laagste sinds 2015. In 2020 daalden de investeringen dus naar 23,82 miljard euro terwijl dit in 2019 nog 24 miljard euro was en in 2018 zelfs 54,91 miljard euro. In 2017 was dat 28,28 miljard euro, in 2016 was dat nog 27,06 miljard euro en in 2015 was dat 25,36 miljard euro.

In 2017 na de Catalaanse problematiek rondom het afscheidsproces waren er veel Spaanse en buitenlandse bedrijven die hun sociale zetel hebben verplaatst van Catalonië naar een andere regio, hoofdzakelijk de Madrid regio en Valencia regio. Dat zal een invloed hebben op de berekening van de buitenlandse investeringen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.