Spanje hoopt dit jaar toch circa 40 miljoen buitenlandse toeristen te ontvangen

Spanje hoopt dit jaar toch circa 40 miljoen buitenlandse toeristen te ontvangen
Beeld: Freepik

Spanje hoopt dit jaar toch circa 40 miljoen buitenlandse toeristen te ontvangen

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Na recordjaar op recordjaar wat betreft het aantal buitenlandse toeristen die naar Spanje kwamen, is dat aantal vanwege de pandemie uiteraard in het corona-jaar 2020 enorm gedaald. Toch heeft de Spaanse Minister van o.a. Toerisme, Reyes Maroto, hoop en is zij ervan overtuigd dat 2021 afgesloten wordt met circa 40 miljoen buitenlandse toeristen.

In 2020 werden er voor het eerst sinds 1969 minder dan 20 miljoen internationale vakantiegangers geregistreerd. Volgens de cijfers van het INE en Tursepaña is het jaar van de pandemie geëindigd met 18.957.856 buitenlandse toeristen. 

Dat is een daling van 77,3% ten opzichte van 2019 toen er een nieuw recordjaar was met 83.701.011 buitenlandse vakantiegangers wat toen ten opzichte van 2018 een stijging was van 11%.

Ondanks dat 2020 is afgesloten met 64.743.155 buitenlandse toeristen minder, ofwel een daling van -77,3% naar 18.957.856 toeristen, is de minister van Toerisme ervan overtuigd dat er dit jaar, ondanks de late start wat betreft het internationale toerisme, toch circa 40 miljoen buitenlandse toeristen naar Spanje zullen komen. 

Dat zou dus minder dan de helft zijn van het recordjaar 2019 (83,7 miljoen) maar meer dan een verdubbeling moeten worden van het rampjaar 2020 (18,9 miljoen).

Minister Reyes Maroto is ervan overtuigd dat het nationale en internationale toerisme deze zomer weer op gang zal komen maar dat Spanje slechts een korte zomer zal hebben van 6 maanden in plaats van een veel langer seizoen omdat de lente afvalt en men nog moet afwachten wat er in de herfst en winter gaat gebeuren. 

2021 moet volgens de minister van Toerisme otch een jaar van herstel worden in de economie en in het nationale en met name internationale toerisme.

Maar of Spanje inderdaad circa 40 miljoen buitenlandse vakantiegangers gaat ontvangen hangt niet alleen af van Spanje maar meer nog van de andere landen, met name die landen waar de meeste internationale reizigers vandaan komen, te weten het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Scandinavische landen maar ook Nederland en België.

Verder hangt het ook af van het EU-beleid wat betreft het coronavirus waaronder ook het Europese Corona-vaccinatie certificaat, corona-paspoort, ‘Digital Green Certificate’ of hoe men dit dan ook goed noemen.

Nederlanders en Belgen in 2020

Wat betreft de Nederlanders is het totaal aantal toeristen in 2020 onder de miljoen gebleven met 922.797 vakantiegangers, een daling van -75% ten opzichte van de 3.684.260 Nederlandse toeristen die in 2019 naar Spanje kwamen.

Wat betreft de Belgen is het totaal aantal toeristen in 2020 geëindigd op 747.016 vakantiegangers, een daling van -70,4% ten opzichte van de 2.525.887 Belgische toeristen die in 2019 naar Spanje kwamen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.