Regen zorgt voor overstromingen aan de Costa del Sol, Valencia en Castellón

Regen zorgt voor overstromingen aan de Costa del Sol, Valencia en Castellón
Beeld: @BombersValencia / twitter

Regen zorgt voor overstromingen aan de Costa del Sol, Valencia en Castellón

MÁLAGA – Het is een contrast aan de Costa del Sol waar de regionale overheid een waarschuwing voor wat betreft droogte blijft hanteren terwijl de regen met bakken naar beneden komt en voor overstroomde rivieren zorgt. De stuwmeren raken voller en dat is goed nieuws maar de overvolle rivieren kunnen de hoeveelheid water niet aan en raken buiten hun oevers met alle gevolgen van dien. Ook in de provincies Castellón en Valencia is veel regen gevallen en zijn er veel overstromingen.

De brandweer moest in de Guadalhorce rivier bij Zapata een man van het dak van zijn 4×4 auto redden nadat hij vast was komen te zitten in de rivier. In Ardales is de rivier Turón op diverse plaatsen uit haar oevers getreden waardoor het water diverse woningen heeft bereikt en de Guardia Civil tientallen personen heeft geëvacueerd. In Genalguacil zijn diverse inwoners compleet afgesloten van de buitenwereld omdat de rivier ervoor zorgt dat ze hun woningen niet kunnen verlaten.

Terwijl de Spaanse weerdienst Aemet het weeralarm vanwege de regen naar oranje heeft verhoogd in de provincie Málaga, valt de regen met bakken naar bekenden. Volgens de krant Diario Sur zijn de stuwmeren nu veel voller dan enkele weken geleden.

In Estepona is het noodplan in werking getreden omdat daar al meer dan 170 liter per vierkante meter regen is gevallen. Er zijn echter meer locaties in de provincie Málaga die te maken hebben met regenval zoals Jubrique, Pujerra en Casarabonela.

Castellón en Valencia

Ook in de Valencia regio hebben de inwoners te maken met hevige regenval waardoor er overstromingen zijn en rivieren buiten hun oevers zijn getreden. Maar de regen is hier ook nog niet voorbij want er wordt nog heel veel regen verwacht de komende dagen . Tot nu toe zijn de rivieren Magro, Palància en Belcaire en de Barranco del Carraixet uit hun oevers getreden waardoor o.a. de N-III bij Utiel moest worden afgesloten voor al het verkeer.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.