Bijzondere actie van drie studenten en de daklozen in Zaragoza

Bijzondere actie van drie studenten en de daklozen in Zaragoza
Beeld: @falsosutopicos / tiktok

Bijzondere actie van drie studenten en de daklozen in Zaragoza

Een gevatte en innemende actie deze week in Zaragoza. Drie studenten lieten een paar bordjes achter op zitbanken aan de Gran Vía. Ze hoopten mensen bewust te maken van de daklozenproblematiek en de trieste manier waarop de meesten onder ons daarmee omgaan. 

“Als dit een slechte plek is voor een bordje, beeld je dan eens in wat een slecht bed het is” of “Als dit bordje een dakloze was, zouden de meeste mensen er niet naar kijken” en “Als je kind naar mij vraagt, waarom zeg je hem dan weg te kijken?”

Het zijn maar enkele van de beklijvende zinnen die je deze maand in de straten van Zaragoza zag verrassende boodschappen, bedacht door drie studenten die de armoedeproblematiek in de grootstad in de kijker wilden zetten.

Luis Oliver, Alejandro Cortés y Carlos Aranda zijn de drie studenten van de San Jorge Universiteit achter de actie. Ze studeren er reclame en publieke relaties. De opdracht? Een campagne bedenken om zichtbaarheid te geven aan een sociaal thema, in hun geval de armoedeproblematiek. En met succes. 

Dankzij de nauwkeurig gekozen posities ging de campagne al snel viraal via Instagram en TikTok. Heel wat mensen hielden halt bij de bordjes en kwamen via de QR-code terecht op de TikTok account @falsosutopicos van de jongens waar meer informatie over het thema werd verschaft. 

Het trio is zo tevreden over de actie dat ze het niet enkel bij de schoolopdracht willen laten. Ze bekijken nu of ze de campagne verder kunnen uitbouwen.

@falsosutopicos
Ga naar de inhoud