Lente is in Spanje begonnen met bijna 32 graden

Lente is in Spanje begonnen met bijna 32 graden
Beeld: via canva.com

Lente is in Spanje begonnen met bijna 32 graden

De lente is nog maar net officieel begonnen en de temperaturen zijn enorm gestegen. Het opvallende is dat het extreem warm was voor de tijd van het jaar op plaatsen waar je dat niet zo snel zou verwachten, zoals in dit geval in Galicië, waar op vrijdag de hoogste temperatuur werd geregistreerd met bijna 32 graden.

Volgens de gegevens van de Spaanse Weerdienst AEMET werd het in Ribadavia in de provincie Ourense in Galicië 31,6 graden, de hoogste temperatuur van heel Spanje, inclusief de Canarische Eilanden waar het op dit moment regenachtig is. In Pontevedra (Galicië) werd ook 30,4 graden geregistreerd.

In Andalusië werd het ook erg warm met 31,3 graden in de provincie Sevilla, 30,3 graden in de provincies Córdoba en Granada, 30,1 graden in de provincie Almería terwijl het kwik bleef steken op 24 graden in Málaga.

In de regio Valencia werd de hoogste temperatuur van 28,2 graden geregistreerd in Elche in de provincie Alicante, gevolgd door 28 graden in Carcaixent en Jalance in de provincie Valencia. Ook in de populaire kustplaats Benidorm werd het warm met 26,8 graden, ongeveer dezelfde temperatuur als in Javea, Orihuela, Alicante en Rojales. 

In Catalonië werd in Tortosa in het zuiden van de provincie Tarragona 29,8 graden geregistreerd. Op meerdere plaatsen in deze provincie van de Costa Dorada steeg het kwik boven de 27 graden, net zo warm als in de provincie Barcelona. In de provincie Girona bleven de temperaturen op sommige plaatsen boven de 25 graden.

Ook op de Balearen eilanden werd het erg warm voor de tijd van het jaar met als hoogste temperatuur 27 graden op Mallorca, terwijl het op andere plaatsen ook warmer dan 25 graden werd op vrijdag.

Op de Canarische Eilanden zijn de temperaturen lager dan gebruikelijk, omdat een DANA voor regen en slecht weer zorgt. De temperaturen lagen op de meeste plaatsen rond de 22 tot 24 graden.

Ga naar de inhoud