Spaanse spoorwegen begint nieuwe seizoen met luxe treinreizen (2024)

Spaanse spoorwegen begint nieuwe seizoen met luxe treinreizen (2024)
Beeld: Renfe / web

Spaanse spoorwegen begint nieuwe seizoen met luxe treinreizen (2024)

Het nieuwe seizoen voor de luxe treinreizen van de Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe begint op 31 maart met in het vooruitzicht meer dan 3500 reizigers. Dit seizoen rijden de zeer luxe reizen in de stijl van de Orient Express op speciale trajecten: Al Andalus in Andalusië; de Transcantábrico Gran Lujo in Noord-Spanje; de Costa Verde Express in Noord-Spanje en de El Expreso de La Robla langs de Atlantische kust.

Het zijn zeer bijzondere reizen in oude gerestaureerde treinstellen die niets onderdoen voor de wereldberoemde Orient Express. Als gast aan boord van de ‘trenes de lujo’ van Renfe word je aan alle kanten verwend en slaap je in luxe compartimenten terwijl je kunt genieten van de gerechten gemaakt van traditionele producten aan boord of in zorgvuldig geselecteerde restaurants langs de route.

Al Andalus

De eerste treinreis van de Al Andalus trein in Andalusië vertrekt op 31 maart (2024). Er staan van deze treinreis 10 vertrekken gepland tot en met november en ze zijn meestal snel uitverkocht. De 7 dagen (6 nachten) durende reis van Al Andalus is alleen mogelijk in april, mei, juni, september en oktober.

Je rijdt van Sevilla naar Jerez de la Frontera, Cádiz, Ronda, Granada, Baeza, Úbeda, Córdoba om te eindigen in Málaga. Het traject is ook andersom te boeken, van Málaga naar Sevilla. Voor de luxe reis ben je 5600 euro per persoon kwijt voor een Gran Clase compartiment. Voor het tweede jaar eindigt of start de trein in Málaga. Meer info KLIK HIER (Engels).

Transcantábrico Gran Lujo

De Al Andalus is wellicht de internationaal meest bekende luxe treinreis van Renfe, maar er zijn er meer. Zoals de Transcantábrico Gran Lujo die vanaf 30 maart het traject rijdt tussen San Sebastian in Baskenland naar Santiago de Compostela in Galicië en alweer meer dan 40 jaar bestaat. Deze reis duurt 8 dagen (7 nachten) en is te boeken voor april, mei, juni, juli, augustus, september en oktober met in totaal 16 reizen.

Je rijdt door Baskenland met bezoeken aan San Sebastian (startpunt), Bilbao en Carranza gevolgd door Cantabrië, Asturië en Galicië. Het traject is ook andersom te boeken, van Santiago de Compostela naar San Sebastian. De prijs per persoon is 8900 euro voor een Suite Gran Lujo compartiment. Er is ook een MINI-treinreis van 4 dagen/3 nachten voor 4500 euro per persoon voor een Suite Gran Lujo compartiment. Meer info KLIK HIER (Engels).

Costa Verde Express

Voor het derde jaar zal de Costa Verde Express rijden, een 6-daagse (5 nachten) luxe treinreis tussen Bilbao in Baskenland en Santiago de Compostela in Galicië. De reis gaat door de vier autonome regio’s die het zogenaamde Groene Spanje vormen, te weten Baskenland, Cantabrië, Asturië en Galicië. Deze reis is te maken in mei, juni, juli, september en oktober met in totaal 8 vertrekken of vice versa van Santiago de Compostela naar Bilbao met 8 vertrekken. De prijs voor deze reis is 4500 euro per persoon met overnachting in een Suite Gran Clase compartiment. Er is ook een MINI-treinreis van 4 dagen/3 nachten voor 2300 euro per persoon voor een Suite Gran Lujo compartiment. Meer info KLIK HIER (Engels).

El Expreso de La Robla

De El Expreso de La Robla is een 3-daagse (2 nachten) luxe treinreis tussen Bilbao in Baskenland en León in Castilië en León. De reis gaat van de Baskische kust naar het binnenland van Spanje waarbij je door prachtige natuur rijdt. Deze reis is alleen te maken in juli en september met in totaal 3 vertrekken of vice versa van León naar Bilbao met 3 vertrekken. De prijs voor deze reis is 1100 euro per persoon met overnachting in een standaard compartiment. Meer info KLIK HIER (Engels).

Ga naar de inhoud