Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (95)

Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (95)
Beeld: ingezonden

Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (95)

In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Pinoso, Alicante een prachtig oud vervallen herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin. Een verbouwing van 3 jaar heeft het 250 jaar oude pand omgetoverd tot een succesvolle B&B in Pinoso, Alicante. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven.

En? Hebben jullie Danielle en onze B&B gezien gisterenavond in het programma “een huis vol emigreert”? NEE, gauw terugkijken dan! “Een huis vol emigreert”, volgt onder andere de familie jelies die net als wij in het dorp Pinoso wonen. Elke vrijdagavond op de Nederlandse televisie (NPO1). Leuk hé! Samenwerken met Aida Jelies is heel gezellig en leuk. We zijn nog steeds erg blij met haar hulp.

De afgelopen weken was het rustig qua gasten, maar niet qua bezigheden. We hebben voor het eerst dat we in Spanje wonen, onze verjaardagen gevierd. Dat was er de afgelopen 6 jaar niet van gekomen. Het eerste jaar waren we net geëmigreerd en er viel dus nog niemand uit te nodigen. Het tweede jaar was er geen geld en het derde en vierde jaar was tante Covid-19 de boel aan het opschudden. Vorig jaar was het huis nog een puinhoophuis, dus het vijfde jaar ook geen feestje. Even voor de administratie: Tom is op 9 maart jarig en Danielle op 11 maart. Zolang als we elkaar kennen, vieren we onze verjaardagen samen. Dit jaar wilden we echt onze verjaardagen weer eens vieren. Vooral omdat Tom dit jaar 50 jaar is geworden en dat is toch zeker wel reden voor een feestje. Nou, dat feest is goed geslaagd! We hebben een super avond gehad.

Voorafgaande van het feestje zijn we heel druk geweest met het plannen en inkopen doen. We wilden graag ook een aantal klussen af hebben. Zo is de voorgevel voor een heel groot deel af. De voordeur is aan de buitenkant opgeknapt en heeft nu een heerlijk blauwe kleur. Tom heeft uit een plaat staal onze B&B naam gesneden met een plasma brander. Superstoer en de letters prijken nu op de voorgevel. Het is echt heel gaaf aan het worden. De veranda wordt ook heel mooi. Hier de volgende keer meer over.

Gisteren hadden we een hele wandelgroep over de vloer. Ze hebben bij ons in de buurt een wandeling gedaan en na afloop een rondleiding door de winkel en B&B, om vervolgens bij ons in de tuin een drankje te doen. Over de tuin gesproken, het begint echt voorjaar te worden. Alles loopt uit en komt in bloei, altijd weer leuk om te zien. Voor onze verjaardagen hebben we veel tuinplanten gekregen en deze zijn de afgelopen dagen in de grond gegaan. Ook de tuin begint nu meer en meer vorm te krijgen. Hier kunnen de gasten het aankomend seizoen mooi van genieten. Wil je ook eens komen genieten bij ons? Neem eens een kijkje op onze website www.casarodriguillo.com en boek vandaag nog je verblijf en gebruik kortingscode EASTER-10 voor 10% korting. Tot snel, Tom e Danielle.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud