skip to Main Content
Sevilla wil het volgende Barcelona worden wat betreft toeristen
Pixabay

Sevilla wil het volgende Barcelona worden wat betreft toeristen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Pixabay

SEVILLA – Een bezoekje aan de stad Sevilla is altijd de moeite waard maar men is er nu van overtuigd dat de zuid Spaanse stad het volgende Barcelona moet worden wat betreft populariteit als city-break bestemming bij de buitenlandse toeristen. Sevilla is dit jaar fashion en het feit dat de gids Lonely Planet de stad als nummer een om te bezoeken heeft uitgeroepen, heeft het aantal toeristen flink doen stijgen.

Lonely Planet is echter niet de eerste gids die Sevilla als aanbeveling geeft want ook de The New York Times plaatst de stad op de 19e plaats op de wereldranglijst en bij Tripadvisor staat Sevilla in de Top Mundial lijst op de 9e plaats. Dankzij al deze aanbevelingen maar ook dankzij de opnames van seizoen 6 en 7 van The Game of Thrones, is de populariteit van Sevilla als toeristenbestemming bij buitenlandse reizigers flink gestegen.

Sevilla heeft dan ook veel om te bezoeken, denk daarbij aan bijvoorbeeld de wijk Triana of Santa Cruz en het historische centrum, de Torre del Oro, het Alcazar paleis, de Kathedraal en Giralda toren, de bekende Plaza de España, het moderne Metropol Parasol of een rondje op de fiets in deze fietsvriendelijke stad. Kortom, meer dan genoeg te zien en te doen in Sevilla. Vergeet daarbij ook niet de tapas en uiteraard de flamenco.

Een stedentripje naar Sevilla begint steeds populairder te worden voor toeristen. Er blijkt ruim 60% meer gezocht te worden naar vluchten richting Sevilla en ook het zoeken naar een hotel op o.a. Booking.com of naar appartementen op Airbnb is ook flink gestegen de laatste jaren. Sevilla ontvangt tegenwoordig meer Amerikaanse, Italiaans, Franse en ook Nederlandse en Belgische toeristen die naast de Chinezen en Japanners de highlights van Sevilla bezoeken.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken