Sevilla wil het volgende Barcelona worden wat betreft toeristen

Unsplash
Beeld: Unsplash

Sevilla wil het volgende Barcelona worden wat betreft toeristen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – Een bezoekje aan de stad Sevilla is altijd de moeite waard maar men is er nu van overtuigd dat de zuid Spaanse stad het volgende Barcelona moet worden wat betreft populariteit als city-break bestemming bij de buitenlandse toeristen. Sevilla is dit jaar fashion en het feit dat de gids Lonely Planet de stad als nummer een om te bezoeken heeft uitgeroepen, heeft het aantal toeristen flink doen stijgen.

Lonely Planet is echter niet de eerste gids die Sevilla als aanbeveling geeft want ook de The New York Times plaatst de stad op de 19e plaats op de wereldranglijst en bij Tripadvisor staat Sevilla in de Top Mundial lijst op de 9e plaats. Dankzij al deze aanbevelingen maar ook dankzij de opnames van seizoen 6 en 7 van The Game of Thrones, is de populariteit van Sevilla als toeristenbestemming bij buitenlandse reizigers flink gestegen.

Sevilla heeft dan ook veel om te bezoeken, denk daarbij aan bijvoorbeeld de wijk Triana of Santa Cruz en het historische centrum, de Torre del Oro, het Alcazar paleis, de Kathedraal en Giralda toren, de bekende Plaza de España, het moderne Metropol Parasol of een rondje op de fiets in deze fietsvriendelijke stad. Kortom, meer dan genoeg te zien en te doen in Sevilla. Vergeet daarbij ook niet de tapas en uiteraard de flamenco.

Een stedentripje naar Sevilla begint steeds populairder te worden voor toeristen. Er blijkt ruim 60% meer gezocht te worden naar vluchten richting Sevilla en ook het zoeken naar een hotel op o.a. Booking.com of naar appartementen op Airbnb is ook flink gestegen de laatste jaren. Sevilla ontvangt tegenwoordig meer Amerikaanse, Italiaans, Franse en ook Nederlandse en Belgische toeristen die naast de Chinezen en Japanners de highlights van Sevilla bezoeken.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.