De Paradores hebben meer dan één miljoen ‘amigos’

De Paradores hebben meer dan één miljoen ‘amigos’
Beeld: Parador de Cuenca / Facebook Paradores.es

De Paradores hebben meer dan één miljoen ‘amigos’

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Paradores de Turismo hebben in 23 jaar tijd meer dan één miljoen ‘amigos’ in het plan ‘Club de Amigos de Paradores’ binnen weten te halen. In 1996 begon men met dit speciale kortingsplan waarbij de vrienden van de Paradores gratis ontbijt kunnen krijgen bij een eerste bezoek, welkomstdrankjes, gratis nachten of overnachtingen met kortingen etc.

Deelnemen aan de club van vrienden van de Paradores is geheel gratis maar het kan dus veel voordeel opleveren als je wel eens of regelmatig gebruik maakt van de luxe hotels van de Paradores de Turismo.

De meeste ‘amigos’ van de Paradores reizen met de familie of met een partner en hebben leeftijden tussen de 40 en 55 jaar. De leden van de vriendenclub komen hoofdzakelijk uit de regio’s Madrid, Catalonië en Andalusië maar er zijn ook buitenlandse leden zoals uit Groot Brittannië, Frankrijk, Duitsland en natuurlijk ook Nederland en België.

Om lid te worden van de ‘Club de Amigos de Paradores’ kun je naar deze website gaan en daar je persoonlijke gegevens invullen.

Wat is een Parador

Paradores zijn luxe hotels (van de staat) die in monumentale panden of op speciale plaatsen gelegen zijn in Spanje en Portugal waarbij men ook de gastronomie van de regio aanbiedt in de uitstekende restaurants.

In oktober 2018 vierden de Paradores hun 90-jarig bestaan nadat op 9 oktober 1928 de Parador de Gredos tussen Madrid en de grens met Portugal als eerste door de toenmalige Koning Alfonso XII werd geopend. Inmiddels zijn er 97 Paradores te vinden in Spanje en sinds 2017 ook in Portugal waarbij deze allemaal gelegen zijn in kloosters, kastelen, paleizen, andere monumentale panden en/of op bijzonder plaatsen.

De Paradores zijn steeds populairder aan het worden, niet alleen bij de Spanjaarden maar ook bij een groeiend aantal buitenlanders die op zoek zijn naar een ander soort toerisme dan een Spaanse ‘costa’ vakantie. Meer informatie over georganiseerde autorondreizen is te vinden op de Nederlandse aanbieder ParadoresReizen .

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.