Restaurant La Palma zoekt toeristen die te veel hebben betaald

Restaurant La Palma zoekt toeristen die te veel hebben betaald
Beeld: Facebook

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

SANTA CRUZ – De eigenaar van het restaurant La Placita Food and Coffee in het noorden van het Canarische Eiland La Palma is op zoek naar een klant die zich in hun ogen vergist heeft. Het gaat om het teruggeven van een deel van 110 euro, een bedrag dat door enkele toeristen op tafel was gelegd om een rekening te betalen van 53,70 euro.

De restauranteigenaar is er van overtuigd dat de toeristen, van wie de nationaliteit niet bekend is, zich hebben vergist bij het betalen van de rekening. In plaats van 53,70 euro wat de maaltijd kostte hebben de toeristen 110 euro op tafel gelegd, dus meer dan het dubbele.

Het komt uiteraard vaker voor dat men fooi geeft maar om de rekening te verdubbelen is iets dat nooit voorkomt en ook niet nodig is, aldus de eigenaar van het restaurant op La Palma.

De toeristen hadden een agua con gas (sprankelend water), een Coca Cola, gebakken kabeljauw, vleeslasagne, brood met knoflooksaus en twee koffie besteld wat in totaal 53,70 euro was. Maar de toeristen hadden voordat ze het restaurant verlieten op tafel 110 euro neergelegd wat dus 56,30 euro teveel is. Dit gebeurde op vrijdag 19 april.

Aangezien de eigenaar van het restaurant geen telefoonnummer, naam of adres op het eiland heeft en ook niet weet of de toeristen van onbekende nationaliteit nog op La Palma zijn, heeft men een oproep op Facebook geplaatst in de hoop dat de eigenaar van het geld zich meldt bij het restaurant zodat ze het teveel betaalde terug kunnen geven. Gebeurt dit niet binnen een maand tijd dan zullen de 56,30 euro de fooienpot in gaan.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
5 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Uit eten voor 27 euro is exorbitant?

In mijn ogen hebben deze mensen 4x teveel betaald.
Dit zijn exorbitante prijzen voor niet alleen spaanse begrippen.

Eerlijk en heel lief van hun. Goede manier om reclame te maken van je restaurant. Ik vind het bedrag vrij klein om hier zoveel moeite voor te doen. En.. ik kom uit Gran Canaria vandaan. Mensen werken heel hard in de horeca daar.

Heb een reactie: Ik kreeg geregeld uw nieuwsblad in mijn box nu vraag ik u deze te versturen naar mijn nieuw e-mail adres.. nada ontvangen tot op heden !

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.