Restaurant La Palma zoekt toeristen die te veel hebben betaald

Restaurant La Palma zoekt toeristen die te veel hebben betaald
Beeld: Facebook

Restaurant La Palma zoekt toeristen die te veel hebben betaald

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – De eigenaar van het restaurant La Placita Food and Coffee in het noorden van het Canarische Eiland La Palma is op zoek naar een klant die zich in hun ogen vergist heeft. Het gaat om het teruggeven van een deel van 110 euro, een bedrag dat door enkele toeristen op tafel was gelegd om een rekening te betalen van 53,70 euro.

De restauranteigenaar is er van overtuigd dat de toeristen, van wie de nationaliteit niet bekend is, zich hebben vergist bij het betalen van de rekening. In plaats van 53,70 euro wat de maaltijd kostte hebben de toeristen 110 euro op tafel gelegd, dus meer dan het dubbele.

Het komt uiteraard vaker voor dat men fooi geeft maar om de rekening te verdubbelen is iets dat nooit voorkomt en ook niet nodig is, aldus de eigenaar van het restaurant op La Palma.

De toeristen hadden een agua con gas (sprankelend water), een Coca Cola, gebakken kabeljauw, vleeslasagne, brood met knoflooksaus en twee koffie besteld wat in totaal 53,70 euro was. Maar de toeristen hadden voordat ze het restaurant verlieten op tafel 110 euro neergelegd wat dus 56,30 euro teveel is. Dit gebeurde op vrijdag 19 april.

Aangezien de eigenaar van het restaurant geen telefoonnummer, naam of adres op het eiland heeft en ook niet weet of de toeristen van onbekende nationaliteit nog op La Palma zijn, heeft men een oproep op Facebook geplaatst in de hoop dat de eigenaar van het geld zich meldt bij het restaurant zodat ze het teveel betaalde terug kunnen geven. Gebeurt dit niet binnen een maand tijd dan zullen de 56,30 euro de fooienpot in gaan.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.