Minister Binnenlandse Zaken en voormalig vicepremier Spanje ontvangen dreigbrieven met kogelpatronen

Minister Binnenlandse Zaken en voormalig vicepremier Spanje ontvangen dreigbrieven met kogelpatronen
Beeld: La Moncloas

Minister Binnenlandse Zaken en voormalig vicepremier Spanje ontvangen dreigbrieven met kogelpatronen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De minister van Binnenlandse Zaken Fernando Grande-Marlaska, de voormalige vicepremier en nu regionale premier kandidaat voor de Madrid-verkiezingen en Unidas-Podemos leider Pablo Iglesias en de algemeen directeur van de Guardia Civil María Gámez hebben dreigbrieven ontvangen met kogelpatronen in de enveloppen.

De brieven werden op donderdag bij de bedreigde personen bezorgd waarna ze alledrie bij verschillende politiebureaus een aanklacht voor bedreiging hebben ingediend. 

Meteen hebben de regering en de grootste politieke partijen PSOE, PP, Unidas-Podemos, Ciudadanos en Más Madrid (behalve de extreemrechtse partij VOX) de dreigbrieven veroordeeld.

In de brief van de minister van Binnenlandse Zaken was te lezen: Je hebt tien dagen om af te treden. De tijd om ons uit te lachen is voorbij en wij zijn er klaar mee. Policía Nacional. Guardia Civil. De kogelpatronen in de brief waren van kaliber 7,62 en 51.

Ook Pablo Iglesias en de algemeen directeur van de Guardia Civil hebben een soortgelijke dreigbrief gekregen al is de tekst niet bekend gemaakt. In hun enveloppen zaten kogels van een in Spanje geproduceerd aanvalsgeweer, de CETME, dat door militairen gebruikt wordt.

De Unidas-Podemos leider heeft al vaker bedreigingen ontvangen die het resultaat kunnen zijn van de politieke ruzie tussen de linkse partij en de extreemrechtse VOX-partij.

De minister van Binnenlandse Zaken (PSOE) ligt ook onder vuur en wordt zwart gemaakt nadat hij een Guardia Civil baas heeft ontslagen en waarna de rechter heeft besloten dat dit ontslag onterecht was. De politieke partijen PP, Ciudadanos en VOX eisen dat Fernando Grande-Marlaska opstapt.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.